Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Episcopia de Cluj-Gherla celebrează Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

0 73

rugaciune biserica greco-catolica Florentin Crihalmeanu

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla va celebra împreună cu întreaga lume creștină, în intervalul 18-25 ianuarie 2015, ‘Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor’, eveniment organizat la nivel mondial de către Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și Comisia Credință și Constituție din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.

Astfel, în această perioadă de opt zile, pe întreg teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla, în biserici și mănăstiri se vor oficia Sfinte Liturghii și rugăciuni speciale pentru unitatea tuturor creștinilor. De asemenea, în unele parohii vor avea loc întâlniri de dialog și rugăciune ecumenică, participări la astfel de momente organizate de celelalte confesiuni, se arată în comunicatul de presă remis de Episcopia Cluj-Gherla.

Cu acest prilej, la fel ca în anii precedenți, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a invitat reprezentanții cultelor creștine din Cluj-Napoca la o Seară de Rugăciune Ecumenică, programată în Capela ‘Sfântul Iosif’ din incinta Catedralei în construcție din piața Cipariu, marți 20 ianuarie 2015, de la ora 18.00. Programul acestei seri va cuprinde oficierea Ecteniei pentru Pace, cu participarea studenților Seminarului eparhial ‘Sfântul Ioan Evanghelistul’ și momente de rugăciune și alocuțiuni rostite, deopotrivă, de invitați și de gazde, pentru a oferi împreună o mai puternică mărturie de credință și unitate, precum și o perspectivă a propriei comunități asupra ecumenismului.

Totul se va desfășura în lumina textului evanghelic ales în acest an de Consiliul Național al Bisericilor din Brazilia, ca temă comună de meditație în cadrul Octavei: ‘A venit o femeie din Samaria ca să scoată apă. Isus i-a spus: ‘Dă-Mi să beau !’ (În 4,7)

În întâmpinarea acestui eveniment, care, din anul 1908 până azi creează, an de an, o punte de legătură și prilej de cunoaștere reciprocă între Biserici, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a răspuns invitației de a oferi cititorilor câteva gânduri despre acest eveniment: ‘Bisericile creștine se unesc din nou în rugă, în toate colțurile lumii, timp de opt zile, pentru a invoca într-un glas darul unității. O unitate în iubire față de Dumnezeu Tatăl, o unitate ca răspuns la iubirea lui Dumnezeu Tatăl față de noi. O iubire care s-a revărsat asupra noastră prin Botezul creștin.”

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More