Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a murit după ce a fost confirmat cu COVID-19

0 264

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a încetat din viaţă, marţi după-amiază, în urma unei crize acute cardio-respiratorii. El fusese confirmat cu COVID-19, dar starea sa se ameliorase.

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoştinţa tuturor credincioşilor greco-catolici şi a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viaţă la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Eparhiei.

Conform sursei citate, în ciuda faptului că starea sănătăţii Preasfinţiei Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 şi se apropia de sfârşitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanţa, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

„Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale. Odihna veşnică dă-i-o lui, Doamne, şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Amin”, mai scrie în comunicat.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, fusese confirmat cu COVID-19 la sfârşitul anului trecut.

„Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS CoV-2, confirmat şi prin testul RT-PCR, făcut la Policlinica MedLife din Cluj-Napoca, în data de 31 decembrie 2020, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021. După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecţie cu SARS CoV-2, formă uşoară, care nu necesită internare şi s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat”, se arăta într-un comunicat de presă publicat, luni, de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

PS Florentin urma să rămână în izolare la domiciliu până în 13 ianuarie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More