Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Episcopul ortodox Vasile Someșanul este internat la Cluj după un accident vascular

0 85

vasile-somesanul

Starea de sănătate a episcopului ortodox Vasile Someșanul este una gravă, spun medicii, după ce acesta a suferit un accident vascular în urmă cu o săptămână.

Vasile Someșanul este internat la Clinica de neurochirurgie din Cluj-Napoca, fiind atent monitorizat de medicii specialiști. Timp de câteva zile a fost chiar în comă, dar medicii clujeni spun că și-a revenit. Recunoaște persoanele care-l vizitează, înțelege ce i se transmite, dar deocamdată nu poate vorbi.

În vârstă de 65 de ani, episcopul ortodox a avut nevoie de intervenția medicilor și în urmă cu o lună de zile la Mănăstirea Nicula, când a participat activ la ceremoniile de Sfânta Maria. Episcopul a efectuat istovitoarea procesiune pe jos de la Gherla la Nicula, iar când a ajuns în apropierea mănăstirii a leșinat.

Încă de atunci medicii i-au impus odihnă și o mai atentă grijă pentru propria stare de sănătate, însă episcopul n-a ținut seama de recomandările specialiștilor.

Prezent săptămâna trecută la manifestările dedicate începerii noului an școlar la mai multe unități de învățământ din Cluj, Vasile Someșanul a acuzat o stare de disconfort, iar seara când a ajuns acasă i s-a făcut rău. Măicuțele care au grijă de el au chemat ambulanța, iar aceasta l-a transportat la spital, unde a rămas internat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More