Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eroii Revoluției Române, comemorați azi la Dej – VIDEO

0 243

Ziua de 22 decembrie a fost dedicată și azi dedicată, ca în fiecare an, ceremoniilor de comemorare a eroilor Revoluției române de la 1989. La Dej au fost organizate azi astfel de manifestări, la Monumentul Eroilor Revoluției din Piața 16 Februarie.

În semn de aleasă prețuire pentru eroii Florin Oșan și Kovacs Laszlo, la Dej s-au organizat astăzi la prânz manifestări dedicate Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății.

Evenimentul a debutat la ora 11, cu intonarea Imnului de Stat al României, programul continuând cu alocuțiunea primarului Municipiului Dej, Morar Costan.

După oficierea slujbei de pomenire a eroilor Revoluției, s-au depus la Monumentul Eroilor Revoluției din Piața 16 Februarie coroane și jerbe de flori și la final a defilat garda de onoare și Fanfara reprezentativă a Dejului.

Zeci de dejeni au dorit în acest an să ia parte la manifestările dedicate Zilei Revoluției, alături de reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Dej, cabinetului parlamentar Cornel Itu, instituții publice și de învățământ, partide politice și reprezentanți ai Armatei Române.

”Astăzi 22 decembrie se împlinesc 28 de ani de la Revolutia din 1989. Este Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Atunci, Dejul ca și alte orașe ale României a pierdut doi tineri soldați pentru victoria Revoluţiei, OŞAN FLORIN şi KOVACS LASZLO. In memoria lor si a celor care au căzut atunci, la datorie, astăzi la fel ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor Revoluției din Piața 16 Februarie, s-a desfășurat un ceremonial militar religios. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a transmis primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More