Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Erou la 11 ani. Și-a salvat frățiorul dintr-un incendiu și a fost premiat de ministrul de Interne – FOTO/VIDEO

1 355

erou la 11 ani

Un incendiu devastator izbucnit în noaptea de 23 spre 24 aprilie la o locuință din Runcu Salvei, putea aduce sfârșitul pentru doi băieți de 11, respectiv 5 anișori. Cei doi minori s-au salvat însă în ultima clipă din calea flăcărilor, după ce fratele cel mare l-a luat în spate pe cel mic și a sărit pe geam.

”Incendiul a izbucnit într-una din încăperi, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la întreg imobilul construit preponderent din material lemnos. Patru echipaje de intervenţie, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării. Un copil, în vârstă de 5 de ani, a fost evacuat de către fratele său, în vârstă de 11 ani, dintr-o încăpere cuprinsă de flăcări, înainte ca echipajele de intervenţie să ajungă la locul solicitării. Având arsuri pe suprafaţa corpului, cei doi copii au fost preluaţi imediat de către echipajele SMURD şi transportaţi către cea mai apropiată unitate spitalicească. Stare de sănătate a copilului, în vârstă de 11 ani, a impus intervenţia elicopterului SMURD, pentru a fi transportat la Bucureşti”, preciza comunicatul ISU Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/runcu.salvei/videos/815994041787543/

Băiatul de 11 ani, Adrian Marte, a stat o săptămână internat la Spitalul Floreasca din București. Acum a fost externat, fiind în afara oricărui pericol, iar pentru eroismul de care a dat dovadă și pentru spiritul de sacrificiu demonstrat, Adrian, dar și fratele lui Cristi, au fost invitați la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Aici, Adrian a fost felicitat de ministrul Gabriel Oprea, primind cadou o cască de pompier salvator.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Daniel spune

    Si casca le va tine de cald si de ploaie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More