Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eroul dejean Vasile Unguraș, comemorat azi, de Ziua Veteranilor – FOTO/VIDEO

0 23

Garnizoana Dej a organizat azi o ceremonie de comemorare a eroului dejean decedat în Afganistan, maiorul Iuliu-Vasile Unguraș, la mormântul căruia s-a desfășurat un ceremonial militar-religios.

Născut la data de 27 ianuarie 1977 în Dej, Iuliu-Vasile Unguraș a absolvit Academia Forțelor terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu în anul 2001 și a fost încadrat la Batalionul 265 Poliție Militară pe funcția de comandant de pluton.

În 2009, dejeanul se afla la a doua misiune într-un teatru de operații, după ce prima misiune a avut-o în Irak în 2006.

În 7 aprilie 2009, la vârsta de 32 de ani, Vasile Unguraș conducea o misiune de patrulare pe autostrada dintre Kandahar și Kabul, moment în care unul din cele patru autovehicule din patrulă a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei, militarul dejean și-a pierdut viața, iar alți patru militari români au fost răniți.

Maiorul (pm) Vasile Iuliu Unguraș a lăsat în urma lui o soție sfâșiată de durere și două fetițe gemene, care la acea dată nu împliniseră încă 2 ani.

În cinstea acestui mare erou al Dejului, Garnizoana Dej a organizat azi un ceremonial, la mormântul militarului dejean fiind ținută o slujbă religioasă și depuse coroane și jerbe de flori din partea militarilor dejeni, a autorităților locale, dar și din partea instituțiilor de învățământ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.