Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eroul dejean Vasile Unguraș, comemorat azi, de Ziua Veteranilor – FOTO/VIDEO

0 47

Garnizoana Dej a organizat azi o ceremonie de comemorare a eroului dejean decedat în Afganistan, maiorul Iuliu-Vasile Unguraș, la mormântul căruia s-a desfășurat un ceremonial militar-religios.

Născut la data de 27 ianuarie 1977 în Dej, Iuliu-Vasile Unguraș a absolvit Academia Forțelor terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu în anul 2001 și a fost încadrat la Batalionul 265 Poliție Militară pe funcția de comandant de pluton.

În 2009, dejeanul se afla la a doua misiune într-un teatru de operații, după ce prima misiune a avut-o în Irak în 2006.

În 7 aprilie 2009, la vârsta de 32 de ani, Vasile Unguraș conducea o misiune de patrulare pe autostrada dintre Kandahar și Kabul, moment în care unul din cele patru autovehicule din patrulă a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei, militarul dejean și-a pierdut viața, iar alți patru militari români au fost răniți.

Maiorul (pm) Vasile Iuliu Unguraș a lăsat în urma lui o soție sfâșiată de durere și două fetițe gemene, care la acea dată nu împliniseră încă 2 ani.

În cinstea acestui mare erou al Dejului, Garnizoana Dej a organizat azi un ceremonial, la mormântul militarului dejean fiind ținută o slujbă religioasă și depuse coroane și jerbe de flori din partea militarilor dejeni, a autorităților locale, dar și din partea instituțiilor de învățământ.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1023945167668250.1073742105.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More