Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Erupţie spectaculoasă a vulcanului Etna: fulgere vulcanice și lavă în flăcări – VIDEO

0 167

Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a erupt din nou, pentru prima oară în ultimii doi ani. Erupția a determinat apariţia unor fulgere vulcanice pe cerul Siciliei, un fenomen misterios observat la unele dintre cele mai puternice erupţii, relatează The Guardian.

Traficul aerian din zonă a fost perturbat. Aeroportul din zonă a fost închis, iar  zborurile spre și dinspre Aeroporto dello Stretto din Reggio Calabria, ce este separată de Sicilia prin strâmtoarea Messina, au fost redirecționate spre aeroportul Lamezia Terme, aflat în apropiere.

Această erupție produsă prin craterul central al vulcanului „se numără printre cele mai puternice erupții ale Etnei din ultimele două decenii”.Cenușa vulcanică afectează orașele Linguaglossa, Francavilla di Sicilia, Milazzo, Messina și Reggio Calabria.

Muntele Etna, înalt de 3.350 de metri, se află pe coasta orientală a Siciliei și este unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More