Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Escrocheria cu mașini vechi de cusut a ajuns iar la Baia Mare

0 55

anunt masina_cusut

În ultima perioadă, pe străzile din municipiul Baia Mare au apărut afişe prin intermediul cărora o persoană se oferă să cumpere maşini de cusut vechi în schimbul unor sume importante de bani.

Polițiștii atrag atenţia cetăţenilor că acest anunţ poate ascunde o escrocherie şi că, în anii trecuţi, oamenii legii au identificat mai mulţi astfel de infractori care acţionau în toată ţara.

Infractorii promit sume de bani foarte mari celor care deţin maşini de cusut vechi. Ei le cer persoanelor respective ca, înainte de a se face tranzacţia, să depună bani în diverse conturi, pentru obţinerea certificatului de autenticitate. După ce sumele ajung în conturi, infractorii nu mai răspund la telefon.

O altă metodă folosită de escroci este cea prin care ei promit să cumpere cu zeci de mii de euro doua maşini de cusut vechi. Victima are doar una singură, care nu ar valora mulţi bani. Aici intervine un „salvator” care se oferă sa-i vândă victimei a doua maşina de cusut, cu „doar” câteva mii de euro. Odată cumpărată cea de-a doua maşină, la fel ca şi în situaţia prezentată anterior, infractorii nu mai pot fi contactaţi.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş vă recomandă să nu vă lăsaţi atraşi de aceste oferte tentante întrucât există riscul ca ulterior să constataţi că aţi fost înşelaţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More