Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ești în căutarea unui nou telefon performant? Iată care flagship este cel mai bun

0 1.095

iPhone 13 Pro Max și Samsung Galaxy S22 Ultra vor fi probabil cele mai bine vândute smartphone-uri de top de gamă din 2022. Rivalitatea dintre Apple și Samsung durează de mulți ani și încă o dată avem două dispozitive concepute pentru a oferi cele mai bune performațe față în față. Din acest motiv, vom compara cel mai bun model de la Apple cu cel mai bun model de la Samsung pentru a vedea care dintre cele două smartphone-uri este cel mai bun.

iPhone 13 Pro Max vs Samsung Galaxy S22 Ultra

Acestea sunt cele două smartphone-uri cele mai mari, cele mai puternice și cele mai scumpe pe care Apple și Samsung le au în gama lor. Două dispozitive concepute pentru a oferi cele mai bune specificații posibile.

Design

Anul acesta, nici Apple, nici Samsung nu și-au asumat riscuri cu designul iPhone 13 Pro Max și Samsung Galaxy S22 Ultra. Există câteva detalii diferite, dar în principiu sunt modele foarte asemănătoare cu anul trecut. Desigur, angajamentul față de fiecare marcă este destul de diferit. iPhone 13 Pro Max are un design mai rotunjit decât Samsung Galaxy S22 Ultra, care are colțuri mai pronunțate. Marginile dispozitivului sunt complet drepte, în timp ce dispozitivul Samsung mizează pe margini mai rotunjite. Când vine vorba de materiale, avem opțiuni foarte asemănătoare. Ambele folosesc sticla în cea mai mare parte a corpului dispozitivului, cu spatele cu efect mat pe care amprentele nu sunt marcate. Cadrul dispozitivelor este metalic, Apple folosind oțel inoxidabil și Samsung mergând pe aluminiu.

Camere foto

Pentru a afla care este cea mai bună cameră de pe piață, trebuie să încerci ambele dispozitive, deși este normal ca acestea să fie destul de egale ca în anii precedenți. De multe ori depinde de preferințele fiecărui utilizator, deși acestea sunt specificațiile oficiale. iPhone 13 Pro Max are un senzor principal  de 12 MP, 26mm, f/1.5; un senzor ultra-wide de 12 MP; și un senzor telefoto de 12 MP. Samsung S22 Ultra are un senzor principal de 108 MP, 24mm, f/1.8; senzor ultra-wide de 12 MP; senzor telefoto de 10 MP și senzor periscop de 10 MP.

Ecran

Cu siguranță ne confruntăm cu două dintre cele mai bune ecrane pe care le putem găsi pe un smartphone. În iPhone 13 Pro Max vom găsi un ecran Retina XDR OLED de 6,7 inci cu o rezoluție de 2.778 x 1.284 pixeli la 458 dpi. Luminozitatea maximă a ecranului ajunge la 1.000 nits, și până la 1.200 dacă conținutul este HDR. Avem și tehnologia ProMotion, care are o rată de reîmprospătare variabilă cu frecvențe între 10 și 120 de cadre pe secundă. La rândul său, Samsung Galaxy S22 Ultra încorporează un panou Dynamic AMOLED 2X de 6,8 inci cu o rezoluție de 3.080 x 1.440 pixeli și 500 dpi. Luminozitatea maximă ajunge la 1.750 nits, iar rata de reîmprospătare a ecranului este variabilă între 1 hertz și 120 hertz.

Baterie

Acesta este unul dintre cei mai dificili parametri de comparat, deoarece iPhone-urile sunt capabile să optimizeze mai bine utilizarea resurselor și, cu baterii de capacitate mai mică, sunt capabile să obțină rezultate mai bune. Pentru a verifica cât de bună este bateria, este necesar să testați ambele dispozitive în utilizare continuă. Totuși, acestea sunt datele oficiale privind capacitatea și durata oferite de fiecare marcă:

Baterie iPhone 13 Pro Max:

  • 4.352 mAh
  • Redare video : până la 28 de ore
  • Streaming video : până la 25 de ore
  • Redare audio : până la 95 de ore

Baterie Samsung Galaxy S22 Ultra

  • 5.000 mAh
  • Redare audio : până la 81 de ore

După cum putem vedea, deși numerele dau câștigător terminalului coreean, testele de performanță spun că bateria iPhone 13 Pro Max va dura mai mult. În cazul în care Samsung Galaxy S22 Ultra arată este în încărcarea rapidă, deoarece se poate încărca cu o putere de până la 45 W, în timp ce dispozitivul Apple rămâne la 27 W.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More