Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Estimări privind mărimea pieței la echipamente de vânătoare și tir

0 122

Contrar așteptărilor, mulți dintre vânătorii moderni nu locuiesc în zone izolate, nu au un stil de viață caracteristic nomazilor, ci provin din orașe și din mediul suburban. Astăzi, ei doar își mai amintesc de vânătorii de altădată, care aveau o pasiune pentru vânătoarea tradițională. Ei consideră vânătoarea un nou sport, pe care îl practică în fiecare an. Conform unui studiu realizat de americani, 42% dintre vânători trăiesc în mediul urban sau suburban. 

În ultimi ani, interesul pentru vânătoare a crescut, acum există și multe femei care practică acest sport. Vânătoarea a devenit un sport popular și în România, nu doar în alte țări europene sau în America. Există o multitudine de factori care au făcut ca vânătoarea să fie atât de populară, din care amintim pe cei mai importanți:

Cercetătorii spun că unul dintre factori este viața sedentară; unii oameni practică vânătoarea pentru a evada în natură, pentru a scăpa de viața plictisitoare pe care o au la birou.

Există oameni care au instinctul de a vâna; se spune că acest instinct este adânc înrădăcinat în om.

Mulți vânători au această activitate pentru a petrece timpul liber în natură, pentru a se recrea.

Alții sunt colecționari de trofee, vor să consume carne de vânat.

Specialiștii au realizat rapoarte ce conțin anumite estimări privind mărimea pieței pentru o gamă largă de produse de vânătoare, tir și pescuit, din anul 2018 și 2019. Ei s-au referit la arme de foc pentru vânătoare, echipamente de vânătoare și tir, accesorii pentru pescuit și altele. 

În anul 2018, sportivii americani au cheltuit 27 miliarde de dolari pentru a achiziționa echipamente de vânătoare, arme de foc și echipamente de pescuit sportiv. Deși unii nu sunt de acord cu vânătoarea, totuși ea este considerată un sport, legal și în țara noastră.

Cumpărători potențiali ai armelor de foc în România și America

De ce vor crește vânzările la arme de foc pentru vânătoare în următorii ani? La acțiunile de vânătoare din țara noastră, se pot folosi arme de foc înscrise în documente, ce arată dreptul de folosire și de port, pentru vânătoare. Mulți vânători preferă armele de foc atunci când practică acest sport, legal în România. Acest lucru se întâmplă și în America. De pildă, în SUA, în următorii cinci ani, peste 24 de milioane de americani au în plan să achiziționeze prima lor armă de foc.

Cei pasionați de arme de foc plătesc bani mulți pentru a le cumpăra, în dorința de a avea articole sportive de calitate, mai confortabile, de a folosi arme utilizate de profesioniști, sau pentru a deține arme mai bune spre a avea succes în acțiunile lor de vânătoare.

Tendințe la arcuri pentru pasionații de tir, folosite pentru vânătoare

Tirul cu arcul este o tehnică specială, unii ar spune că este o artă. Pentru cei care folosesc tirul cu arcul la vânătoare și vor să fie informați cu privire la noile arcuri profesionale de pe piață, le sugerăm să vadă cele mai apreciate arcuri din anul 2020, care sunt prezentate pe asrcherytrade.org.

Iată câteva tendințe: Hoyt Alpha RX-4&Axius, Elite Kure, Mathews VXR, Prime Black 3, Bowtech Revolt (30″), Revolt X (33″), Elite Ember, Seria PSE EVO NXT și Bear Status EKO 33″.

Ce spun specialiștii despre vânătorul modern de azi?

În prezent a apărut un nou tip de vânător, care este oarecum diferit de cel clasic, și anume vânătorul modern. Acesta locuiește în mediul urban și începe să fie pasionat de această activitate în jurul vârstei de 30 de ani. El află despre vânătoare de la un coleg de muncă și este dus la vânătoare pentru prima dată de acesta. Este impresionat de experiență și decide să practice și el acest sport.

vanatoare (2)

Poate că nu va fi atât de pasionat de această activitate ca vânătorul clasic, dar cu siguranță va vedea în ea un mod de relaxare, de agrement. Ceea ce îl diferențiază însă de vânătorul clasic este posibilitatea de a avea cele mai performante echipamente de vânătoare, pentru care este dispus să cheltuie sume mari de bani. El investește în arme, echipamente, accesorii de tir și vânătoare, iar când vine vorba de surprize, puteți fi sigur că preferă că primească articole cu tematică vânătorească, cum sunt acelea de pe CadouriVanatori.ro. Este încântat să primească orice fel de cadouri: lunete, lanterne, bricege și cuțite de vânătoare, genți, rucsacuri, atractanți și chemătoare, decorațiuni vânătorești, accesorii din piele, pietre de ascuțit cuțite, cărți de dresaj, etc.

Studiile arată că atitudinile oamenilor cu privire la vânătoare sunt strâns legate de stilul lor de viață, de preferințele lor, de contextul social și cultural din care provin. În prezent, există păreri pro și contra în legătură cu această acțiune, cei care urăsc vânătoarea se gândesc desigur la bunăstarea animalelor. Dacă în trecut vânătoarea era adesea percepută ca una din puținele moduri de a obține hrana în anumite comunități, în prezent ea este cultivată pentru valorile sale recreative.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More