Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Etapa finală a Campionatului Militar de Taekwondo, la Dej FOTO/VIDEO

0 361

taekwondo Dej militari (11)

Sala Sporturilor din Dej a găzduit astăzi etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Campionatului Militar de Taekwondo.

La această competiție au participat loturile sportive reprezentând Academia Forțelor Terestre, Academia Forțelor Aeriene, Academia de Tehnică Militară, Școala Militară de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Terestre Pitești, Școala Militară de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Aeriene și Școala Militară de Maiștri Marină a Forțelor Navale (loturile aparțin de instituțiile militare de învățământ). Pe lângă acestea, au mai participat patru loturi sportive reprezentând unități de instrucție: Divizia 1 Infanterie, Divizia 4 Infanterie Statul Major al Forțelor Aeriene și Statul Major al Forțelor Navale.

La Campionatul Militar de Taekwondo au participat 130 de sportivi, atât personal masculin (6 categorii de greutate), cât și feminin (4 categorii de greutate).

”Competiția are ca scop principal, în afară de valorificarea deprinderilor obținute în cadrul procesului de instrucție, îl are și pe acela de a-i selecționa pe cei mai buni sportivi militari care să facă parte din lotul reprezentatitv al Ministerului Apărării Naționale, ce va participa anul viitorul la Jocurile Mondiale Militare, ce vor avea loc în Coreea de Sud, în octombrie”, a declarat colonel Cristian Pelea, ofțier în cadrul secției Educație fizică din Statul Major General.

”Competiția face parte dintr-un larg șir de evenimente susținute de Federația Română de Taekwondo, în sprijinul Ministerului Apărării, prin susținerea cadrelor tehnice din acest minister, prin susținerea desfășurării competiției. Sportivii au diverse nivele de pregătire. Cei care provin din instituții de învățământ sunt la un nivel destul de bun, iar la unitățile militare deja se vede un nivel foarte ridicat prin faptul că au participat și deja sunt la o performanță mult mai mare”, a declarat locotenent militar Constantin Dimciu, directorul Departamentului de Taekwondo Militar.

Mâine, cei mai buni sportivi vor fi premiați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More