Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Euforie de Ziua Națională la Zalău. Paradă militară organizată în premieră în capitala Sălajului – FOTO/VIDEO

0 213

Mii de cetățeni au fost prezenți marți, în centrul Zalăului, pentru a vedea parada militară cu tehnică și efective organizată în premieră, pe principalul bulevard al municipiului, cu o participare amplă a tuturor structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministrului Afacerilor Interne.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat, la sediul Centrului de Cultură și Artă Sălaj din Zalău cu lansarea unei cărți semnate de Coriolan Horațiu Opreanu și Vlad — Andrei Lăzăreanu: „Un târg roman de graniță descoperit la Porolissum analizat prin prisma descoperirilor monetare”, urmată de vernisajul unei expoziții de pictură semnată de artista Doina Dascălu.

Mai apoi, autoritățile județene și locale au participat la un ceremonial religios și au depus coroane și jerbe de flori la statuia lui Iuliu Maniu.

Atracția principală a manifestărilor a reprezentat-o însă parada militară, cu tehnică și efective, organizată începând cu ora 13.30, în centrul municipiului.

„Nu există pentru români sărbătoare mai importantă, mai de suflet, mai frumoasă decât Ziua Națională a României. (…) Vorbim foarte mult despre concepte noi precum europenizarea și globalizarea. Nu este rău să vorbim despre aceste concepte, ba dimpotrivă, trebuie să le întoarcem pe toate fețele, să vedem ce e bun și ce rău în aceste concepte. Pe de altă parte însă, datori suntem și obligați suntem toți să vorbim răspicat despre sentimentul patriotic, despre conștiința națională, fără de care ar fi șubrede și nesigure orice concepte așa zis moderne”, a declarat, în alocuțiunea care a prefațat parada, Ionel Ciunt, prefectul județului Sălaj.

Cei prezenți la paradă au putut admira atât tehnica și militarii Armatei Române, cât și trupele și tehnica jandarmilor, pompierilor, SMURD-ului, Ambulanței și Crucii Roșii, defilarea fiind însoțită de cântecele de paradă interpretate de Fanfara Promenada a Primăriei Zalău.
Parada s-a încheiat cu un moment mai deosebit, al cărui protagonist a fost cel mai tânăr membru al Fanfarei Promenada, un elev în clasa a II-a din Zalău, Antonio Tărău, ce a interpretat o melodie la saxofon, fiind acompaniat de întreaga trupă.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.915198801904861.1073741832.847013315390077&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More