Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Euroins nu mai are dreptul să încheie poliţe RCA

0 62

masini

Compania de asigurări Euroins nu mai are dreptul să încheie poliţe RCA, informează televiziunile de ştiri.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în şedinţa din 28 august 2013, să aplice următoarele sancţiuni societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare SA:

  • interzicerea temporară a practicării de către EUROINS România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA;
  •  sancţionarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societăţii EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei;
  • sancţionarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducătorul departamentului de daună din cadrul societăţii, cu retragerea aprobării acestuia.

Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania EUROINS a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară obligă EUROINS ca, în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancţionare, să comunice intermediarilor de asigurări interdicţia de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele şi pe seama societăţii. Reluarea activităţii de oferire, negociere sau încheiere a poliţelor RCA se dispune, la fel ca şi în cazul interzicerii, prin decizie motivată a Autorităţii de Supraveghere Financiară, după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite.

Autoritatea de Supraveghere Financiară informează publicul că în perioada în care EUROINS are interdicţia practicării asigurării RCA, societatea are în continuare obligaţia soluţionării dosarelor de daună.

Deciziile au fost luate în urma controlului inopinat desfăşurat la EUROINS în lunile mai-iunie 2013. Controlul a vizat verificarea modului de instrumentare şi finalizare a dosarelor de daună şi a modului de respectare a prevederilor Ordinului 11/2012 pentru punerea în aplicare a normelor privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More