Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Europarlamentarul clujean Daniel Buda, împuternicit cu semnarea listelor PNL pentru parlamentare

0 44

Foștii democrat-liberali au propus sâmbătă ca PNL să fie condus de un președinte unic, respectiv Alina Gorghiu, din partea vechiului PDL fiind împuternicit să semneze listele cu candidați pentru alegerile parlamentare eurodeputatul Daniel Buda.

Vasile Blaga a declarat sâmbătă că, după o dezbatere serioasă, foştii democrat-liberali au decis să renunţe la copreşedinţia partidului şi PNL să aibă un singur preşedinte în persoana Alinei Gorghiu, decizia fiind luată cu un vot împotrivă şi patru abţineri.

„După o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă şi 4 abţineri am hotărât să renunţăm la copreşedinţia partidului pentru că suntem de fapt un singur partid şi PNL să aibă un singur preşedinte în persoana Alinei Gorghiu”, a declarat Vasile Blaga, la finalul celor două reuniuni ale democrat-liberalilor şi liberalilor.

De asemenea, el a confirmat şi faptul că aripa PDL l-a împuternicit pe Daniel Buda să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile din decembrie.

„Sunt convins că am ales soluţia cea mai bună, (..) că este calea cea mai corectă”, a mai spus Vasile Blaga, precizând că va sprijini în continuare PNL şi pe Alina Gorghiu.

Aripa PDL a PNL a decis sâmbătă ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al partidului, însă Daniel Buda a fost împuternicit să semneze listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare în locul demisionarului copreşedinte Vasile Blaga.

Surse din partid au precizat că, în cadrul şedinţei foştilor democrat-liberali, s-a ajuns la o soluţie de compromis în sensul în care aceştia nu au desemnat un copreşedinte în locul demisionarului Vasile Blaga, dar l-au nominalizat pe europarlamentarul Daniel Buda să semneze alături de preşedintele unic Alina Gorghiu listele de candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More