Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Europarlamentarul Daniel Buda către ministrul Finanțelor: ”Este inadmisibil ca mediul de afaceri să suporte șocul incompetenței de care daţi dovadă”

0 116

Declarațiile ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, potrivit cărora „Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii”, făcând referire la noua taxă de solidaritate, au trezit vii reacții în rândul politicienilor. Aceștia îl acuză pe Mișa că manipulează și chiar inventează directive europene, pentru a justifica introducerea acestei noi taxe.

Unul dintre politicienii care l-au atacat pe Ionuț Mișa pentru declarațiile sale este europarlamentarul clujean Daniel Buda, care solicită chiar demisia ministrului de Finanțe:

”Domnule Mişa, Uniunea Europeană nu stabileşte taxe şi impozite pentru statele membre iar afirmaţiile şi intenţiile dumneavoastră ucid mediul de afaceri!

Recenta declarație a ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, potrivit căruia UE ar fi stabilit printr-o directivă plata unei cote de 2% în sarcina angajatorilor îl plasează pe acesta în zona nu doar a incompetenței incomensurabile care ar trebui să îi atragă demiterea de îndată, demonstrând o dată în plus faptul că instrumentele UE îi sunt mai mult decât străine.

Potrivit paginii de internet oficiale www.europa.eu, la capitolul impozitare se stabilește clar că UE nu are rol direct în colectarea sau stabilirea cotelor de impozitare. Directiva la care dumneavoastră, domnule ministru, faceți referire este abrogată din 2008 iar directivele ulterioare vorbesc de cu totul altceva decât de o taxă de solidaritate în cuantum de 2%.

Păstrarea dumneavoastră mai departe în structura ministerului de Finanțe este mai nocivă ca însăși remanierea doamnei Sevil Shhaideh și a doamnei Rovana Plumb. Oricâtă disperare ar cuprinde guvernarea PSD-ALDE, este inadmisibil ca mediul de afaceri să suporte șocul incompetenței de care daţi dovadă, de aceea cred că se impune de îndată demiterea dumneavoastră ca urmare a acestor declarații iresponsabile.

Solicit public demiterea ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, în contextul declarațiilor privind taxa de solidaritate de 2% care ar fi prevăzută într-o directivă europeană”, își încheie mesajul Daniel Buda.

De aceeași părere este și vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, care spune că ministrul Finanțelor manipulează la nivel de grădiniță.

”Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, scos la înaintare de Liviu Dragnea pentru a da veştile proaste, este incapabil să realizeze nivelul enormităţilor pe care le enunţă. Presupusa «taxă de solidaritate» despre care vorbeşte ministrul de Finanţe – şi despre care susţine că ar fi impusă de o directivă europeană – este deja reglementată din 2006. Este fals ceea ce încearcă să inducă în opinia publică Ionuţ Mişa, anume faptul că reglementările europene ar impune nivelul acestei taxe la 2%. Legislaţia în vigoare prevede această taxă, care se numeşte contribuţie pentru «fondul de creanţe salariale», la nivelul de 0,25%. Creşterea acestei contribuţii este «găselniţa» Guvernului Tudose pentru a acoperi găurile generate la bugetul de stat de o guvernare iresponsabilă în gestionarea economiei, aflată în impas”, afirmă vicepreşedintele PNL, citat într-un comunicat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More