Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Sute de meciuri trucate in Liga Campionilor si Cupa Mondiala conform Europol

0 45

Europol a anuntat destructurarea unei retele criminale banuita ca a contribuit la trucarea a 380 de meciuri de fotbal, intre care se regasesc si partide jucate in Liga Campionilor, Campionatul European, campionatele interne din Europa sau preliminariile Cupei Mondiale.

La aceste meciuri se pare ca au contribuit, conform anchetatorilor, 425 de arbitri, conducatori de cluburi si jucatori.

Potrivit Europol, a fost descoperit un sindicat al crimei organizate cu bazele in Asia, care coordona aceasta operatiune. Investigatia Europol s-a intins pe o perioada de 18 luni si in ea au fost incluse sute de meciuri, dintre acestea fiind suspecte partide din calificarile pentru Cupa Mondiala, Campionatul European si Liga Campionilor, dar si cateva meciuri de top din ligile europene.

In urma investigatiilor, anchetatorii au descoperit ca organizatia criminala a investit 16 milioane de euro in meciuri trucate si a obtinut profituri de 8 milioane de euro. Din acesti bani, 2 milioane de euro ar fi fost plati pentru cei implicati, investigatorii sustinand ca cea mai mare suma platita unui singur individ a fost de 140.000 de euro.

Europol sustine ca organizatia criminala din Asia are legaturi stranse cu alte retele criminale din toata Europa. Se banuieste ca prin aceasta operatiune au fost trucate meciuri in 15 tari, iar pana acum s-au facut doar 50 de arestari.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More