Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eutanasierea e cuvântul de ordine. Să eutansiem tot: câini, șoferi, criminali?

5 204
Foto: guzgan.ro
Foto: guzgan.ro

Cazul copilului ucis de câinii comunitari în București este dezbătut, discutat și analizat pe toate părțile în ultimele trei zile la toate posturile de televiziune, în presa scrisă sau pe Internet.

Asta deși o regulă principală în jurnalism, predată studenților încă din primul curs, este aceea că ”Un câine a mușcat un om – nu este o știre. Un om a mușcat un câine – asta e știre!”.

Trec însă peste acest aspect și scot în evidență ”succesul” pe care acțiunile unor oameni de presă l-au avut. După trei zile în care s-a discutat în continuu pe toate canalele media despre eutanasiera câinilor, despre pericolul pe care maidanezii îl aduc în spațiul public, despre măsurile ce trebuie luate, unii oameni au trecut la fapte.

Zeci de câini comunitari au fost uciși în condiții barbare în localitatea Moreni, județul Dâmbovița. Li s-a servit o ultimă cină, nu cea de taină, mâncare cu otravă, și au fost lăsați să moară în chinuri groaznice pe stradă. Localnicii au fost treziți de urletele de durere ale animalelor și și-au dat seama ce s-a întâmplat după ce au văzut zeci de cadavre de câini pe lângă tomberoane. Mai mult, alte zei de câini nu muriseră și se zbăteau în agonie din cauza durerilor cumplite.

Acum, proprietarilor de câini le este frică să-și scoată patrupedele la plimbare, de teamă să nu moară otrăvite. Dar la acest aspect nu s-au gândit cei care au exterminat câinii, cum nu s-au gândit nici la faptul că oricând un copil ar fi putut intra în contact cu mâncarea otrăvită.

Cazul nu este, sunt sigură, unul singular. Văzând grozăvia ce a avut loc la București, impulsionați de zecile de minute de știri din fiecare oră ce îndemnau la măsuri împotriva câinilor, în întreaga țară au fost otrăviți, bătuți, uciși cu sânge rece zeci sau poate sute de câini.

Dar stau și mă întreb: dacă pentru un copil ucis de câini, românii sunt dispuși să ucidă alte sute sau mii de câini, oare pentru oamenii uciși în accidente de circulație ce sunt dispuși să facă? De ce nu iese nimeni în stradă să ceară eutanasierea șoferilor care provoacă accidente mortale? Asta lăsând la o parte, că acum nu sunt uciși câinii care au omorât pe cineva. Sunt uciși toți câinii care sunt ai străzii, pentru că reprezintă un pericol. La fel ar trebui uciși și șoferii beți, sau cei care circulă cu viteze amețitoare pentru că reprezintă un pericol?

De ce nu se fac marșuri și proteste de stradă pentru a se cere pedeapsa cu moartea pentru criminalii dovediți? Că atât ei, cât și șoferii imbecili, omoară mai mulți oameni, chiar și copii, decât câinii comunitari? De ce nu se cere eutanasierea țiganilor? Majoritatea dintre ei reprezintă un pericol social și ne fac țara de rușine.

Poate pentru unii par absurdă, dar nu asta mi-e intenția. Sunt o mare iubitoare de câini și o și mai mare iubitoare de oameni, însă nu pot privi cu sufletul împăcat cum mii de câini sunt exterminați cu bestialitate de oameni fără să aibă vreo vină. Sunt de acord cu adunarea câinilor de pe străzi, sunt de acord cu ținerea lor în centre specializate, sunt chiar de acord cu eutanasierea lor, dacă reprezintă un pericol, dacă sunt bolnavi, bătrâni și nu-i adoptă nimeni o perioadă mai mare de timp.

Dar nu pot fi de acord nici în ruptul capului cu otrăvirea lor, cu uciderea lor în moduri barbare. Și o spun asta ca persoană care a fost mușcată nu o singură dată de câini.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Eutanasiati Maidanezii spune

    Maidanezii nu trebuie EUTANASIATI ei trebuie EXTERMINATI ca sobolanii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More