Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Evadări” de la conducerea IPJ Cluj. Tudor Grindean și Valentin Rusu ies la pensie

0 249

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de încetare a raporturilor de serviciu a șefului Poliției din Cluj, Tudor Grindean, și a lui Moldovan Radu-Sandu, șeful IPJ Harghita, acuzat de IICMER că a fost torționar în perioada comunistă.

Tudor Grindean, șeful IPJ Cluj, chestor de Poliție, părăsește funcția după ce în ultimul an au avut loc mai multe evadări ale unor deținuți. Alături de Grindean, de la conducerea IPJ Cluj va pleca și adjunctul Valentin Rusu, care și-a depus și el cerere de pensionare.

În ianuarie 2015, patru bărbați au evadat din arestul IPJ Cluj, pentru ca o săptămână mai târziu un alt arestat să reușească să scape.

Totul a culminat cu evadarea unui nou arestat, duminică, un bărbat din Covasna, care a fost prins de polițiști aseară.

Tudor Grindean fusese numit în funcție în 2013, pe vremea ministeriatului lui Mircea Dușa (PSD). Tot în aceeași perioadă a fost numit șef al IPJ Harghita Moldovan Radu-Sandu, chestor de polșiție, care fusese acuzat de IICMER de fapte de tortură. Practic, Parchetul a fost sesizat de IICMER pentru că, în anii 80, bătea și maltrata adolescenții cu păr lung sau cu inele care mergeau la cinema, la concerte sau la discotecă. Presa a relatat și faptul că Moldovan ar fi un apropiat al fostului ministru Mircea Dușa, alături de care ar avea legături cu mafia lemnului în județul Harghita.

Tot miercuri, președintele Iohannis l-a trecut în rezervă și pe Sălan Viorel, care venise la începutul anului adjunct al șefului Jandarmeriei, după ce petrecuse 22 de ani la Jandarmeria din Hunerdoara.

De asemenea, șeful statului a mai semnat decretele de pensionare și pentru trei magistrați – Viorel Marin, judecător la Curtea de Apel din Ploiești, Irina Tănase, de la Curtea de Apel din Pitești, și a lui Simion Rusu, de la Judecătoria Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More