Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Evaluarea Națională. Elevii de clasa a VII-a vor susține examenele după modelul actual

0 173

Elevii ce se află acum în clasa a VII-a urmează să susțină Evaluarea Națională după modelul actual. Ideea se discută azi în ședință de Guvern.

Potrivit celor de la Agerpres, Guvernul va discuta în şedinţa astăzi o ordonanţă de urgenţă care prevede ca elevii care se află acum în clasa a VII-a să susţină Evaluarea naţională după modelul actual.

„Vă rog să acceptaţi să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri în domeniul Educaţiei şi pentru prorogarea unor termene. Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la Evaluarea naţională, la Bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a să se realizeze după modelul actual şi nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment.

Totodată, în această prorogare de termene, se prevede ca să se proroge termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale, având în vedere că ARACIS nu a realizat o metodologie pentru această evaluare. Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020, şcolile doctorale se blochează şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea”, a explicat actualul ministru al Educației, Monica Anisie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More