Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Evaziune fiscală de 1,3 milioane de lei la Cluj, cu mașini second-hand și cartofi

0 38

perche4ziti cluj-3

Doi bărbați din Cluj și Alba sunt cercetați de polițiștii clujeni pentru că ar fi derulat operaţiuni comerciale prin intermediul unei firme din Cluj-Napoca, fără a achita datoriile către organele fiscale, prejudiciind astfel statul cu aproximativ 1.360.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi, de 35 şi de 33 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul de 35 de ani, în calitate de administrator al agentului economic din Cluj-Napoca, ar fi achiziţionat mai multe autoturisme second-hand şi legume (cartofi) din spaţiul intracomunitar, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile şi fără a le declara la organele fiscale.

Totodată, în urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani, cu acordul administratorului, fără a înregistra tranzacţiile, după ce ar fi introdus în ţară autoturismele second – hand, s-ar fi ocupat de comercializarea acestora pe teritoriul României.

Astfel, prin neachitarea impozitului pe profit şi a T.V.A., s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 1.360.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More