Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Evaziune fiscală, fals în înscrisuri și înșelăciune privind indemnizațiile pentru creșterea copilului

0 581

La data de 5 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit 3 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizate sunt 3 societăți comerciale care ar fi înregistrat cheltuieli nereale, reprezentând salariile unor persoane care au solicitat și primit ulterior indemnizații de creștere a copilului, transmit cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, din investigațiile efectuate, a reieșit că, în perioada anterioară calculării cuantumului indemnizației, respectivele societăți ar fi acordat salarii și de 15 ori mai mari, comparativ cu perioada anterioară, iar veniturile nu ar fi fost realizate din activități lucrative prestate efectiv la respectivele unități economice.

Așadar una dintre aceste societăți comerciales ar fi înregistrat cheltuieli în cuantum total de 141.954 lei, reprezentând salariu acordat lunar si cuprins între 16.380 -17.998 lei, începând cu cea de-a șasea lună înainte de naștere, pentru o femeie de 30 de ani, din Bistrița, în contextul în care anterior a avut un salariu în cuantum de 1.162 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More