Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eveniment caritabil la Dej. Crosul Toamnei ajunge la a treia ediție

0 80

Dejenii sunt invitați sâmbătă la mișcare, dar nu doar pentru a alerga în aer liber, promovând un stil de viață sănătos, ci și pentru a contribui la campania umanitară dedicată lui Mădălin Mureșan, un tânăr din Dej care are nevoie urgentă de un transplant de inimă.

Evenimentul caritabil Crosul Toamnei are loc sâmbătă, 16 septembrie, startul competiției fiind la ora 10:30. Fiecare participant la cros va achita o taxă de 20 de lei, banii strânși în urma acestui eveniment urmând să fie donați în scop umanitar.

Organizatorii au pregătit și de această dată două trasee: unul dedicat adulților, în lungime de 2,4 km, și unul pentru copii, în lungime de 1,2 km.

Primii 200 de participanți înscriși vor primi tricouri din partea organizatorilor, iar sponsorii acestui eveniment vor oferi și premii pentru primii trei clasați la finalul crosului.

Mă numesc Mădălin și am nevoie de ajutorul tău…

Nu știu cât voi mai trăi, își spuse ținând apăsat palma dreaptă pe inimă. Mă doare atât de rău iar noaptea mă trezesc panicat fiind conștient că mă sufoc. Aerul… da, aș da tot ce am ca să-mi ajungă aerul pentru restul vieții, dar inima mea nu mai poate. Deși sunt tânăr, inima mea a îmbătrânit atât de mult încât e pe moarte. Ziua e mai bine pentru că am mereu pe cineva lângă mine în caz de orice. Sunt extenuat. Oboseala mi-a cuprins întreg corpul și pofta de viață. Îmi aduc aminte de serile cu băieții, de meciurile de fotbal, de întâlnirile cu fetele… nimic nu va mai fi la fel pentru mine cu toate că am doar 20 de ani. Viața mea acum stă pe un vârf de pai fragil gata să se rupă. Un singur lucru mă ține în viață. Băiețelul meu de doi anișori, scumpul meu copil pentru care lupt zi de zi ca el să nu rămână fără tată. Pentru el mă lupt să traiesc, dar se pare că victoria înclină în favoarea morții… nu mai pot! Fiecare dimineață este o binecuvântare iar dovadă că înca trăiesc este fiul meu care mă strigă de lângă pat atât de nevinovat: „tati”.

Mădălin a fost diagnosticat în luna mai a acestui an cu „cardiomiopatie dilatativă, insuficientă cardiacă NYHA III, insuficiență mitrală grad I//II, insuficiență tricuspidiană grad III, stimulare cardiacă permanentă, mod DDD fibrilaţie atrială paroxistică”. Viață lui depinde de noi. Ajută și dă dovadă că tu ai o inimă! 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More