Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eveniment comemorativ dedicat lui Alexandru Vaida-Voevod

1 176

Deputatul Cornel Itu anunță, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un eveniment comemorativ dedicat lui Alexandru Vaida-Voievod.

În anul 2015, la Bobâlna, a avut loc dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida-Voevod, un proiect inițiat și susținut în memoria ilustrului politician al perioadei interbelice.

La 27 februarie s-au împlinit 146 de ani de la nașterea acestei personalități marcante în istoria țării noastre. Marele om politic s-a născut în satul Olpret, astăzi  Bobâlna, o localitate reprezentată, deja în al treilea mandat, de către deputatul Cornel Itu.

„Cred dintotdeauna în datoria de a-i păstra vii în memoria noastră pe cei care au avut un aport considerabil în lupta pentru unitatea poporului român, pe cei care s-au implicat în păstrarea integrității și a stabilității politice naționale. Alexandru Vaida-Voevod a fost, fără îndoială, una dintre aceste personalități cărora le datorăm respectul și amintirea continuă”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, luni, 19 martie, ora 12:00, în localitatea Bobâlna, se va organiza un eveniment comemorativ dedicat lui Alexandru Vaida-Voevod, cel dintai premier al României Mari. Organizatori ai acestui eveniment sunt Instituția Prefectului- Județul Cluj, Primăria comunei Bobâlna și Inspectoratul de Jandarmi Județean “Alexandru Vaida-Voevod” Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. Anonim spune

    Slabut, bagam la inaintare deputatul local in loc de profesorii de istorie.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Vaida-Voevod

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.