Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Evenimente organizate de ABAST pentru celebrarea Zilei Mondiale a Apei

0 156

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa celebrează Ziua Mondială a Apei. Aceasta este sărbătorită în data de 22 martie, din anul 1992, când a fost adoptată decizia în cadrul Conferinței Națiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro.

În această perioadă au loc la Cluj-Napoca acțiuni educative, în cadrul cărora copiii învață cum să protejeze apa, care reprezintă o resursă epuizabilă și propun soluții pentru reducerea risipei de apă.

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Apei o reprezintă apele uzate, iar sloganul ‘De ce să irosim apa?’ are doi piloni principali: reducerea cantității de ape uzate și reutilizarea acestora.

În cadrul locuințelor, putem reutiliza apele reziduale reciclate la udarea grădinilor și a terenurilor cultivate. În orașe, putem epura și utiliza apele uzate la udarea spațiilor verzi. În industrie și agricultură, apele uzate pot fi epurate și folosite ca ape de răcire sau ape pentru irigații.

În același context, astăzi, 20 martie 2017, va avea loc ședința festivă a Comitetului de Bazin Someș-Tisa, la Hotelul Meridian, Calea Turzii nr. 62, Cluj-Napoca, începând cu ora 11.30. În cadrul acestui eveniment vor fi abordate teme legate de apele uzate (directive și reglementări UE în domeniu, monitoringul de control în spațiul hidrografic Someș-Tisa).

În perioada următoare, la nivelul întregului areal al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, care cuprinde județele Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Satu-Mare și Sălaj vor avea loc acțiuni de conștientizare privind importanța apei, precum: acțiuni educative, conferințe, expoziții și acțiuni de igienizare a cursurilor de apă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More