Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Evenimentele din 10 august „un precedent periculos în rândul statelor democrate.” Viorica Dăncilă către Comisia Europeană

0 219

O scrisoare trimisă către Comisia Europeană și semnată de către Viorica Dăncilă numește evenimentele din 10 august „un precedent periculos în rândul statelor democrate”.

Ovidiu Vanghele, jurnalist la Centrul de Investigații Media a publicat pe propria sa pagină de Facebook fragmente dintr-o scrisoare adresată Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Scrisoarea poartă semnătura premierului României, Viorica Dăncilă, care numește evenimentele din 10 august ca „un precedent periculos în rândul statelor democrate”.

Postarea lui Ovidiu Vanghele

Reamintim că premierul României nu a venit în fața propriilor cetățeni cu absolut nici o explicație în ceea ce privește evenimentele din 10 august. Totuși șeful Guvernului ar fi trimis Comisiei Europene această scrisoare în care afirmă că inclusiv Președintele României ar fi instigat la violență din partea protestatarilor și că intervenția jandarmeriei a fost una total îndreptățită.

Viorica Dăncilă consideră că evenimentele din 10 august au fost o încercare de înlăturare violentă a guvernului și, continuă ea, „au fost încercări repetate de intrare în sediul Guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de intimidare a unor obiective în spațiul public”.

Finalul scrisorii vrea să-i asigure pe cei de la Comisia Europeană că actul politic de la București funcționează „în parametrii normali, că în România există stabilitate și că Guvernul României se pregătește în continuare de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.”

Între timp cei de la G4media.ro au reușit să obțină textul integral al scrisorii, pe care o puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More