Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Evoluția muzicii românești din 1930 și până azi – VIDEO

0 67

istoria_muzicii_romanesti_98121000

Trei tinere talentate au realizat un videoclip în care să evidențieze evoluția muzicii ușoare românești din 1930 și până în 2013, trecând în revistă majoritatea hit-urilor care au marcat istoria muzicii.

Ana Huţu şi Beck Corlan, acompaniate de Marta Cotuna la chitară şi voce, au realizat videoclipul pe o bancă, în grădină. Au interpretat pe rând sau împreună frânturi din melodiile care au prins la public, unele fiind extrem de cunoscute chiar și acum, la zeci de ani de la apariție.

„Sunt mult mai multe piese valoroase în istoria muzicii uşoare româneşti şi cel puţin încă atâtea care nu merită menţionate însă, cu bune şi rele, acest proiect se vrea a fi o reprezentare subiectivă a realităţii despre muzica uşoară românească. Am ales să menţionez numele artiştilor interpreţi pentru că, de regulă, aceştia sunt asociaţi cu piesele, chiar dacă nu sunt neapărat şi compozitori sau textieri, fără a submina însă contribuţia acestora din urmă”, scrie Marta Cotuna.

În viziunea celor trei, istoria muzicii uşoare româneşti începe cu „Zaraza” lui Cristian Vasile, continuă cu Maria Tănase „Mi-am pus busuioc în păr” şi „Du-mă acasă, mai tramvai” a lui Dan Spătaru, și ajunge până la hit-urile anilor ’90 cântate de Genius, Andre sau 3rei Sud-Est, dar şi la cele mai ascultate melodii din ultimii doi ani, printre care cele ale lui Connect-R, Deep Central sau Elena Gheorghe şi Guess Who.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More