Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Examen de absolvire pentru… bucătari şi ospătari

0 442

SONY DSC

Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă (AIRDD) Someş Dej, cu sprijinul autorităţilor locale din comunele Țaga, Bonțida, Cuzdrioara, Cășeiu, Chiuiești, Vad, Sic din județul Cluj a organizat în luna iulie 2013 la Centrul de Formare și Perfecționare în Turism al asociatiei, din localitatea Beclean, examenele de absolvire pentru cursurilor de calificare pentru meseriile de bucătar și ospătar, programe acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

La această serie a cursurilor de calificare derulată în cadrul proiectului „Oportunităţi de ocupare în contextul dezvoltării durabile a zonei rurale a Transilvaniei Centrale şi de Nord”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, s-au înscris în total 40 de persoane ocupate în agricultura de subzistență din localitățile menționate mai sus. Dintre acestea 16 persoane au promovat examenul de absolvire pentru meseria de ospătar. 19 locuitori ai zonei rurale din Transilvania de Nord-Vest au obținut calificarea de bucătar.

Prin obiectivul general, proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a arealului rural transilvănean, prin îmbunătățirea calității resurselor umane, prin formare profesională, pentru facilitarea accesului acesteia către activități non-agricole.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More