Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Examenele de admitere la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” au luat sfârșit

0 144

Examenele de admitere la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” au luat sfârșit. Dintre cei 4.010 candidați înscriși, 795 au fost declarați admiși. Cea mai mare medie obținută a fost 9,75.

În vederea reducerii deficitului de personal, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a aprobat începând cu acest an creșterea cifrei de școlarizare a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” cu 184 de locuri, de la 611 în 2015 la 795 de locuri în 2016.

Pentru a deveni studenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” s-au înscris 4.010 tineri, concurența fiind de 5 candidați pe un singur loc. Dintre aceștia au reușit să promoveze probele sportive și examenele medicale 2.915 de candidați.

Ulterior, în urma examenelor scrise au fost declarați admiși 795 de candidați.

Cea mai mare concurență a fost la Facultatea de Poliție, unde s-au înregistrat 12 candidați pe un singur loc. Cea mai mare medie obținută la această facultate a fost 9,50, iar cea mai mică medie a fost 8,50.

Cea mai mare medie s-a înregistrat la Facultatea de Pompieri – 9,75, ultima medie fiind 8,50. La Facultatea de Jandarmi și Facultatea de Poliție de Frontieră cea mai mare medie a fost 9,10, cea mai mică fiind 7,50, respectiv 7,80.

La Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – specializarea „Drept”, prima medie a fost 9,50 iar ultima persoană declarată admisă a obținut media 6,90.

La Facultatea de Arhivistică cea mai mare medie a fost 9,70 iar cea mai mică 7,60.

În baza Planului pentru gestionarea optimă a resurselor umane la nivelul MAI, aprobat de ministrul Petre Tobă, deficitul de personal în MAI a fost redus după angajările din sursă externă și încadrarea promoțiilor de absolvenți ai Academiei și ai școlilor de agenți și subofițeri. Deficitul este în acest moment de 16.000 de funcții vacante, în condițiile în care în acest an s-au pensionat peste 6000 de cadre.

În cadrul examenelor de admitere, tânărul gherlean Pop David Bogdan a intrat la Facultatea de Jandarmi, pe locul 14, cu o medie de 8.30.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More