Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV – A trecut un an. Angajații Ambulanței Dej, răniți în accident, nu și-au primit nici acum banii – VIDEO

0 85

Monica Corpodean-Mariana Baciu

În urmă cu mai bine de un an de zile, o autospecială a Substației de Ambulanță de la Dej a fost implicată într-un grav accident de circulație pe raza localității Cășeiu, după ce un șofer de 36 de ani din Bistrița-Năsăud a intrat pe contrasens și s-a izbit de ambulanță.

Asistenta medicală Monica Corpodean și șoferul ambulanței Ioan Bob au fost grav răniți, fiind transportați la spital cu alte ambulanțe. Asistenta medicală a suferit multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare, la femur (fractură deschisă) și gambe, precum și la nivelul bazinului. Șoferul ambulanței a fost rănit tot la nivelul membrelor inferioare, la genunchi și tibie. Amândoi au suferit intervenții chirurgicale la acel moment, dar și după aceea, intervenții pentru care erau necesare mari sume de bani.

accident Ambulanta Dej (8)

La câteva zile după acest teribil accident din 12 martie 2014, și în urma demarării unei campanii de ajutorare a celor doi angajați de la Ambulanță, campanie susținută de Someșeanul.ro, consilierii locali dejeni au aprobat acordarea unui ajutor financiar de 11.500 de lei din fondul de rezervă al bugetului local.

La acel moment, în ședința din 25 martie 2015, primarul s-a arătat foarte deschis la pungă. Deși proiectul de hotărâre de pe masa consilierilor locali prevedea acordarea sumei de 7.000 de lei, viceprimarul Aurelian Mureșan a plusat suma la 11.500, adică atât cât avea nevoie asistenta medicală pentru un dispozitiv de osteosinteză. Primarul a sărit și el ridicând suma la 15.000 de lei, dar a fost imediat potolit de colegi.

Până la urmă, suma stabilită și votată de consilierii locali a fost de 11.500 de lei, bani ce urmau să fie virați ”pentru ajutorarea victimelor accidentului rutier Ambulanța Dej din data de 12 martie 2014″, așa cum suna și denumirea proiectului de hotărâre.

Dar banii n-au părăsit bugetul local și n-au intrat în conturile beneficiarilor. În decembrie 2014, primarul Costan Morar a dat asigurări că banii vor fi acordați cât mai urgent, asta deși trecuseră deja aproape 10 luni de la accident.

”Eu am crezut că această sumă a fost distribuită către destinația propusă de primar și aprobată de Consiliul Local, numai că, m-am interesat acum care este situația, atât pe linie financiară, cât și pe linie de hotărâre de Consiliu Local, și am fost informat că suma nu a fost distribuită pentru că mai era nevoie de completarea dosarului cu adeverințe medicale. Am cerut ca acest lucru să se demareze rapid, astfel încât în 2-3 zile să achităm sumă. Vă asigur eu că se rezolva rapid”, a declarat pentru Someșeanul.ro primarul Morar Costan.

Acum, după mai bine de un an de zile, situația este aceeași. În ședința de azi a Consiliului Local Dej la rugămintea Someșeanul.ro pentru a lămuri această problemă, consilierul local Sebastian Lazin a solicitat primarului Costan Morar lămuriri cu privire la această situație, având în vedere că de mai bine de 12 luni de zile, cei doi beneficiari ai ajutorului financiar n-au văzut niciun leu.

”M-am interesat în urmă cu două săptămâni de această situație. Trebuie să primesc informațiile necesare, pentru că noi am dorit să distribuim acea sumă, am pus Departamentul Economic să distribuie acea sumă, se pare că au fost decorelări între modul cum se distribuie la cine și cum. Deci nu-i nicio probleă și acuma, în următoarele două-trei zile, dacă se găsește o soluție, noi putem distribui suma respectivă. Dorim ca această problemă s-o rezolvăm și la ședința următoare vă informez, să găsim soluții de rezolvare”, a răspuns primarul Costan Morar.

În continuare, Sebastian Lazin a spus că este problematic faptul că aceste fonduri nu au ajuns nici după un an la zile la acele persoane care aveau imediată nevoie de ele.

”Pe viitor v-aș ruga, dacă puteți, compartimentele să fie mult mai operative, ca aceste fonduri bănești să ajungă în proprietatea oamenilor. Pentru că chiar au nevoie, că de aia le și cer”, a mai spus Lazin.

În replică, primarul a spus că va investiga care a fost cauza pentru care acele fonduri nu s-au distribuit:

Să vedem care a fost cauza pentru care nu s-au distribuit și dacă nu s-au distribuit, să le distribuim suma aferentă chiar cu dobânzile aferente pentru această perioadă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More