Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Aproape 2 milioane de lei alocate în acest an la Dej pentru sport, cultură și culte

0 54

someseanul-biserica reformata dej

Bugetul local de venituri și cheltuieli al Municipiului Dej a fost aprobat marți în ședința de Consiliu Local, printre punctele propuse dezbaterii aflându-se și bugetele ce vor fi alocate cluburilor sportive, partenerilor culturali sau cultelor.

În dosarele de ședință ale consilierilor s-au aflat și listele de propuneri privind bugetele alocate în acest an, acestea urmând a fi analizate de către comisii special constituite în acest scop în cadrul Consiliului Local Dej. Pe baza propunerilor făcute zi, dar și a proiectelor prezentate de către cluburi, parteneri, asociații și fundații, comisiile vor stabili bugetele finale ce vor fi alocate din banii dejenilor.

Potrivit listelor de propuneri, sportul dejean va beneficia de un buget mai mare în acest an.

Cât privește partenerii culturali, Casa de Cultură va primi cea mai mare sumă (300.000 lei) la fel cu cea de anul trecut. În rest, sesizăm creșteri importante la unele asociații și fundații, cum ar fi Astra (8.000 lei), Asociația culturală Kadar Jozsef (16.000 lei), Asociația culturală Aranyeso (10.000 lei) sau Asociația Civilă a Maghiarilor Dejeni (12.000 lei).

În total, pentru parteneri cultură, sunt prevăzuți la bugetul local în acest an 555.000 lei.

someseanul-2015-02-17 19.40.24

În ceea ce privește cultele, Parohia Ortodoxă I Gutinului și cea Ortodoxă III Regina Maria primesc de la bugetul local fiecare câte 10.000 de lei. În lista de mai jos puteți vedea alocările bugetare pentru fiecare parohie din municipiu, dar și câți bai se vor aloca pentru investiții la instituțiile de cult din Dej.

someseanul-2015-02-17 19.40.36

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More