Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV – Au început lucrările de extindere și modernizare a Complexului Balnear Toroc – FOTO

0 61

Proiectul de extindere și modernizare a Complexului Balnear Toroc Dej a intrat din aceste zile în faza de execuție, muncitorii lucrând azi în zona unde vor fi amenajate cele trei tobogane cu apă.

Proiectul presupune o investiție totală de 4,3 milioane de lei, investiție care ar urma să fie finalizată până în vara anului viitor.

”Proiectul  de  hotărâre  privind  aprobare  finanțării  multianuale  a obiectivului  de  investiții  Reamenajare  şi  extindere  luciu  apă  piscină exterioară și extindere plajă nisip Complex Balnear Toroc” a fost votat în ședința extraordinară a Consiliului Local Dej din 3 septembrie 2015.

În data de 20 noiembrie a fost publicată licitația pentru desfășurarea acestui mare proiect de investiție, iar termenul limită pentru depunerea candidaturilor la această licitație este chiar azi. Cu toate că doar azi, 10 decembrie, trebuia să se afle câștigătorul licitației, lucrările au fost deja demarate, înainte să fie deschise dosarele ofertanților.

Potrivit documentației publicată de Primăria Dej pe site-ul de licitații, în cursa pentru realizarea lucrărilor la Complexul Balnear Toroc s-au înscris două firme, SC GEVOLT ELECTRIC SRL Bistrița și SC ACSA SA din Câmpia Turzii, acestea depunând ofertele la licitație, chiar astăzi, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită.

Potrivit noului proiect de extindere, în incinta complexului balnear vor fi amenajate două bazine mari cu apă dulce pentru adulți, un bazin pentru copii, un bazin mic cu apă sărată, dar și un bazin de descărcare pentru cele trei tobogane cu apă prevăzute în proiect. De asemenea, plaja ar urma să fie mutată și extinsă în zona unde există acum terenurile de tenis și minifotbal.

Graficul de execuție a lucrărilor

Lucrarea ar trebui să dureze șase luni. Potrivit graficului de execuție întocmit de arhitectul Dorin Munteanu, prima lună a graficului de execuție este rezervată achizițiilor și lictației, pentru ca din a doua lună să înceapă organizarea de șantier și demolări-terasamente. În a treia lună de execuție se va lucra la infrastructură, suprastructură și instalații, iar din luna a patra a proiectului se va trece la finisaje și amenajări interioare, pentru ca la final, în ultima lună, a șasea, să se lucreze pe partea de utilare și dotare.

https://www.facebook.com/988238447905589

Contactat de Someșeanul.ro pentru a explica această situație, primarul Costan Morar a dezvăluit faptul că este vorba despre două lucrări distincte.

Cele care au început în aceste zile sunt în valoare de 300.000 de lei și sunt realizate ca o lucrare separată, pentru consolidarea versantului, fiind lucrări de forare și de introducere a unor piloni de rezistență.

Aceste lucrări nu sunt incluse în marele proiect de modernizare și extindere a Torocului, care are o valoare de 4 milioane de lei și va începe în aproximativ două săptămâni. Potrivit primarului, astăzi a fost termenul limită de depunere a ofertelor, iar în următoarele zile vor fi deschise plicurile ofertanților. Aceștia vor fi notificați ulterior despre rezultatul licitației, după care urmează o perioadă de șapte zile în care se pot depune contestații. Doar după aceea, în cazul în care nu există contestații, vor putea fi începute lucrările de către firma câștigătoare a licitației.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More