Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Calendarul evenimentelor culturale și artistice în Dej în 2014 și bugetele alocate

1 55

someseanul-Zilele Dejului 2013 (24)

În cadrul ședinței de Consiliu Local din luna ianuarie, la Dej, s-au aprobat și bugetele alocate din partea municipalității pentru organizarea diverselor manifestări cultural-artistice în acest an. Pentru 2014, bugetul total al acestor evenimente este de peste 480.000 de lei.

Conform devizelor estimative, agenda manifestărilor cultural-artistice și a evenimentelor pe anul 2014 beneficiază de un buget total de 4,8 miliarde de lei vechi. Din această sumă, 2,9 miliarde de lei vechi sunt destinați doar manifestărilor ocazionate de sărbătorirea a 800 de ani de la prima atestare documentară a Dejului, în care sunt incluse și Zilele Dejului și Festivalul SAMVS.

Pentru activitățile organizate de instituțiile de cultură (Casa de Cultură, Biblioteca, Muzeu, Cinematograf ”Arta”, Turism – 800 de ani de la prima atestare documentară a Dejului), s-au alocat în total 424.820 de lei.

Pentru participările și deplasările trupelor de teatru și Ansamblului folcloric Someșana la festivaluri din afara orașului s-au alocat în total 35.500 de lei, iar pentru activități culturale ocazionate de vizitele delegației de la Beauvais – Franța s-au alocat 5.000 de lei. Revelionul din Piața Bobâlna la final de an 2014 scoate din bugetul local încă 15.000 de lei.

Vedeți mai jos ce evenimente vor fi organizate la Dej în acest an și ce buget s-a alocat pentru fiecare în parte.

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More