Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Companie germană în vizită la Dej, în vederea deschiderii unei noi fabrici în parcul industrial Arc Parc

0 458

someseanul-firma Germania in vizita la Liceul Tehnologic Constantin Brancusi Dej (3)

O delegație a unei firme germane din domeniul industriei automotive, însoțită de către viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan și reprezentanți ai Arc Parc Industrial Dej, a vizitat azi Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej.

Compania germană intenționează să investească în propria fabrică în parcul industrial privat din Dej, fiind în tratative avansate cu conducerea Arc Parc Industrial pentru construirea unei unități de producție.

Pentru a se convinge să investească la Dej, reprezentanții firmei germane au fost curioși să afle dacă în zonă există forța de muncă necesară și personal specializat să lucreze în noua fabrică, fiind interesați în mod direct de personal specializat în meseriile de operator strung CNC (cu comandă numerică) și prelucrători prin așchiere.

Viceprimarul Aurelian Mureșan a venit cu ideea creării unui parteneriat între firma germană și Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej, prin intermediul căruia la unitatea de învățământ dejeană să fie formați viitorii angajați ai fabricii din parcul industrial. Aurelian Mureșan a exprimat deschiderea totală pe care Dejul o are pentru investițiile străine în municipiu, arătând că autoritățile publice locale sunt dispuse să ofere oricând sprijin și condițiile cele mai bune pentru investitorii care creează locuri de muncă la Dej.

La discuțiile purtate azi la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej au fost prezenți, pe lângă reprezentanții firmei germane, viceprimarul Aurelian Mureșan, directorul general Arc Parc Industrial, Ștefan Cristea, președintele Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Dej, Radu Gavrilă, directorul liceului Florin Federiga, directorul adjunct Ginela Badiu și alte cadre didactice, împreună căutând soluții pentru ca investiția germană la Dej să se poată concretiza.

Reprezentanții firmei germane au dorit să afle dacă instituția de învățământ are cadre didactice specializate în predarea materiilor pentru clasele speciale care vor fi create, care sunt condițiile de admitere a elevilor în instituția de învățământ, ce condiții există pentru crearea unor clase de elevi care să învețe exact meseria ce se caută pentru fabrica firmei germane la Dej, dar și ce alte specializări sunt oferite în instituția de învățământ, atât pentru învățământul liceal cât și în ceea ce privește școala profesională.

În cadrul vizitei de azi, reprezentanții firmei germane au dorit să viziteze laboratoarele și atelierele Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și s-au arătat dispuși să ofere unității de învățământ mașinile și utilajele proprii pe care elevii să învețe meserie, existând posibilitatea încheierii unui contract între firma germană, unitatea de învățământ și elevi, prin care aceștia din urmă să aibă asigurat locul de muncă la fabrica germanilor de la Dej, după finalizarea studiilor. De asemenea, firma germană s-a arătat dispusă să ofere elevilor Liceului Tehnologic de la Dej posibilitatea de a face practică în fabrica din parcul industrial.

În ceea ce privește altă categorie de posibili angajați ai fabricii germane, președintele Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Dej, Radu Gavrilă, a propus crearea unui parteneriat între firma germană și instituția pe care o conduce, prin intermediul căruia șomerii din  zona Dejului aflați în căutarea unui loc de muncă să urmeze cursuri de recalificare prin intermediul AJOFM, la finalul cărora să obțină specializarea cerută de către firma germană și apoi posibilitatea angajării în fabrica de la Dej.

În aceeași ordine de idei, directorul liceului, Florin Federiga, a prezentat posibilitatea ca și profesorii unității de învățământ să urmeze cursuri suplimentare de specializare, pentru ca la rândul lor, dascălii să poată să formeze meseriași în specializarea dorită de către compania din Germania.

Firma germană a mai vizitat câteva parcuri industriale din România, căutând cea mai bună soluție pentru a ridica o unitate de producție unde să se fabrice componente metalice pentru industria automotive. Dacă se va concretiza investiția germană la Dej, în următorii doi ani de zile în fabrica germană vor fi create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More