Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

După ce a bătut câinii din adăpostul de la Dej, s-a întors. Este acuzat de furt FOTO/VIDEO

0 239

 

scandal adapost caini dej

Un fost angajat al adăpostului de câini din Dej, cel care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce bătea câinii, s-a întors azi la locul faptei, dar cu un alt scop.

Ajuns dimineață în adăpostul de câini de la Dej, bărbatul s-a apucat să se servească de prin magazia adăpostului cu ce credea el că i se cuvine.

”A furat tot felul, robineți și chiar și hrană pentru câini”, spun reprezentanții Asociației Anima Pro Terra, care-l acuză pe bărbat că a spart lacătul de la o magazie de depozitare de unde a luat mai multe lucruri. ”A luat și câteva haine. Bine, presupun că hainele îi aparțineau, dar celelalte bunuri nu”, spun cei de la asociația pentru protecția animalelor.

Bărbatul, aflat în stare de ebrietate, a început să se certe cu personalul adăpostului, motiv pentru care, la fața locului a fost solicitată și intervenția polițiștilor.

După scandalul din luna august a acestui an, când a fost surprins în timp ce maltrata animalele din  adăpost împreună cu un coleg, bărbatul nu a fost concediat, ci a fost mutat cu serviciul în cadrul SADP, la spații verzi.

CITIȚI ȘI: Brutalitate față de animale la Dej. Câinii din adăpost sunt maltratați de îngrijitori – VIDEO

În această dimineață, deși trebuia să fie cu serviciul în altă parte, dejeanul și-a făcut apariția la adăpostul de câini pentru a ”se aproviziona” cu cele de trebuință, fără să țină seama că nu mai are dreptul să intre în magaziile adăpostului și, mai ales, să-și ia ce-i trebuie de acolo, așa cum era obișnuit când lucra la adăpost.

În fața polițiștilor și a reprezentanților de la Primărie, angajatul a recunoscut că a umblat în dulapurile de la adăpost, dar susține că nu a vrut să fure, ci doar să-și recupereze anumite lucruri pe care le avea acolo de pe vremea când lucra ca îngrijitor. Acesta a fost testat cu un aparat etilotest, care a indicat că avea alcoolemie (0,12). Totodată, omul susține că era în pauza de masă când a venit la adăpost.

”Salariatul mutat de aici (n.r. – de la adăpost) pentru a lucra în alt punct de lucru s-a deplasat de la punctul de lucru, în fața SMA-ului la adăpostul de câini, 100 de metri, să își ia lucrurile din dulapul personal, aici de față cu salariatul adăpostului de câini. A spart lacătul dulapului său să își ia lucrurile. În momentul acela, un reprezentat al asociației de protecție a animalelor a solicitat prezența poliției pentru spargere. Poliția a venit și a constatat că nu este o spargere, nu este o infracțiune, rămânând la latitudinea angajatorului să ia măsurile ce se impun prin faptul că persoana s-a deplasat de la locului lui de muncă la fostul lui loc de muncă. În pauza de masă, probabil că (n.r – angajatul) a consumat și ceva, o bere probabil, urmând ca în cadrul unității să se facă o analiză, prin comisia de disciplină, dacă abaterea este de manieră a fi sancționat sau avertizat. Dânsul este o persoană liniștită, dar la solicitarea lui către sindicat, sindicatul este obligat să ia măsuri împotriva celor care șicanează salariații în timpul serviciului și la locul de muncă, adică în proprietatea primăriei”, spune Daniel Ceașcai, liderul Sindicatului Edilica, prezent și el la adăpostul de câini.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More