Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Magazinul Unicarm Dej, sancționat contravențional de inspectorii OPC

0 966

someseanul-magazin unicarm dej

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au venit în control săptămâna trecută la magazinul Unicarm din Dej, acțiunea fiind făcută în urma sesizării unui client care a cumpărat produse expirate de la supermarket-ul respectiv.

În urma articolului publicat de Someșeanul.ro în 8 septembrie, în care vă prezentam cazul unei femei din Dej care a cumpărat produse cu termenul de expirare depășit de la magazinul Unicarm din Dej, inspectorii OPC au fost și ei sesizați și au venit în control la punctul de lucru din Dej al lanțului de magazine din Satu Mare.

Așa cum nici noi n-am mai găsit la data respectivă produsele expirate expuse la vânzare, acestea fiind probabil deja vândute, nici inspectorii OPC nu le-au găsit. Însă aceștia au descoperit alte deficiențe, pentru care au dispus sancționarea contravențională a firmei Unicarm.

”La data controlului, la rafturile magazinului nu au fost găsite produsele reclamate cu data durabilității minimale depășită, însă, prin extinderea controlului, au fost depistate alte deficiențe referitoare la legislația privind protecția consumatorului.

Pentru aceste deficiențe, operatorul economic a fost sancționat contravențional și s-a dispus măsura opririi temporare de la comercializare a produselor, până la remedierea deficiențelor”, se arată în răspunsul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

Clientul care a achiziționat produsele expirate și care a depus reclamația este îndemnat să meargă la magazin cu bonul fiscal în original, pentru a-i fi restituită contravaloarea produselor cu data durabilității depășită.

Totodată, cei de la Protecția Consumatorilor au dispus afișarea în unitatea respectivă a plachetei INFOCONS, conform prevederilor legale în vigoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More