Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Protest spontan la Salina Ocna Dej. Minerii cer demiterea directorului ”penal” Georgel Mihuț

1 204

Minerii de la Salina Ocna Dej au declanșat joi un protest spontan, aceștia solicitând Societății Naționale a Sării demiterea directorului sucursalei, Georgel Mihuț. Acesta a fost repus recent în funcția de director al sucursalei dejene, fapt care-i nemulțumește pe angajații Salinei Ocna Dej.

Georgel Mihuț este cercetat penal din octombrie 2014 fiind acuzat de luare de mită și spălare de bani în dosarul Transferoviar. Georgel Mihuț a fost reținut pentru 24 de ore, apoi cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu, ulterior fiind continuată cercetarea penală sub control judiciar.

Având în vedere situația juridică a acestuia și faptul că a fost sub arest la domiciliu pentru 30 de zile, Societatea Națională a Sării l-a suspendat pe Georgel Mihuț din funcția de director al Salinei Ocna Dej.

Ulterior, acestuia i-a fost oferit un post de inginer la compartimentul de Investiții al SNS la București, însă Mihuț a refuzat, fiind sub control judiciar. Apoi i s-a propus un post de inginer mecanic chiar în cadrul sucursalei Salina Ocna Dej, dar și de această dată Mihuț a refuzat postul. În final, pentru că nu s-a prezentat la serviciu, fiind astfel absent nemotivat de la locul de muncă, SNS i-a desfăcut contractul de muncă lui Mihuț, însă acesta a atacat această decizie în contencios administrativ, iar Tribunalul Cluj i-a dat câștig de cauză.

”Soluția pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul MG în contradictoriu cu pârâta SNS S.A. Anulează Decizia nr. 149/13.07.2015 emisă de pârâtă. Dispune reintegrarea reclamantului pe funcţia de director la Salina Ocna Dej. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul începând cu data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 27.01.2016.”

La această hotărâre, SNS a făcut apel, acesta urmând să fie judecat la Curtea de Apel Cluj. Până atunci, însă, SNS s-a văzut obligată să-l repună pe Mihuț în funcția de director al sucursalei Salina Ocna Dej.

georgel mihut salina ocna dej
Georgel Mihuț, vechiul și noul director al Salinei Ocna Dej

Odată cu reapariția acestuia la Ocna Dej, minerii au luat foc și cer demiterea lui Mihuț, spunând că refuză să lucreze sub conducerea unui ”dictator” cercetat penal pentru fapte comise chiar în exercitarea funcției de director la Salina Ocna Dej.

Sindicaliștii de la Salina Ocna Dej au transmis azi la sediul central al SNS o adresă prin care solicită să li se transmită situația juridică a lui Georgel Mihuț și dacă acesta poate ocupa funcția de director deși este cercetat penal. Iar SNS a răspuns că instanța de judecată a dat o decizie care este executorie și trebuie pusă în aplicare, astfel că Georgel Mihuț este din nou pe scaunul de director.

Minerii se arată nemulțumiți de decizia SNS, iar azi au declanșat un protest spontan pentru o perioadă de două ore, refuzând să înceapă programul normal de lucru.

Totuși, minerii alături de liderii de sindicat speră că cei de la SNA vor asculta de doleanțele lor și-l vor înlătura pe Mihuț din funcția de director. În acest sens, minerii dejeni au alcătuit o listă de semnături cu angajații Salinei Ocna Dej care nu sunt de acord ca Mihuț să le fie director, lista urmând să fie transmisă conducerii SNS.

Minerii de la Salina Ocna Dej spun că dacă până marți, 29 martie, Georgel Mihuț nu va fi înlăturat din funcția de director al sucursalei dejene, aceștia vor declanșa greva generală.

Potrivit surselor noastre, aproximativ 180 de angajați ai Salinei Ocna Dej susțin această măsură și așteaptă ca Georgel Mihuț să fie îndepărtat de la conducerea sucursalei.

”Cum l-au numit în funcția de director, așa îl pot și destitui din funcție. El nu a fost pus în funcție în urma unui concurs pe post, ci a fost numit în funcție de către ”prietenii” lui de la București. Tot așa să fie și îndepărtat. Noi nu cerem să-l dea afară, să i se desfacă contractul de muncă. Vrem să nu mai fie director. Este cercetat penal tocmai pentru fapte de corupție comise în timp ce a fost director, cum să fie pus înapoi pe aceeași funcție? Să poată comite alte fapte de corupție? Noi vrem să fie mutat, ori la altă sucursală, ori pe altă funcție aici la Dej. Dar să nu mai fie director”, ne-a declarat unul dintre minerii nemulțumiți.

Angajații Salinei Ocna Dej spun că Mihuț are în rândul lor și câțiva spioni, care s-au organizat într-un fel de sindicat, însă numărul lor este nesemnificativ față de marea masă a angajaților care-l vor pe Mihuț dat jos de pe fotoliul de director.

Minerii susțin că la protestul lor se vor alătura atât angajați care lucrează în subteran, cât și cei care lucrează la suprafață. Astfel, aceștia au decis să amâne o acțiune mai amplă de protest până săptămâna viitoare, după Paștele catolicilor, termenul limită fiind marți, 29 martie. Dacă până atunci conducerea centrală a SNS nu îl va îndepărta pe Mihuț din funcția de director, minerii dejeni vor declanșa greva generală.

Citiți și: Georgel Mihuț, directorul Salinei Ocna Dej, a fost arestat la domiciliu

CITIȚI ȘI: Directorul Salinei Ocna Dej acuzat de mineri: ”Comportament autoritar, discriminatoriu, dictatorial”

CITIȚI ȘI: Directorul Salinei Ocna Dej, reținut pentru 24 de ore

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. cristian spune

    Sa nu utati ca directorul Torpenyi Francisc care a fost ani buni director tehnic la Bucuresti nu a facut nimic pentru salina Ocna Dej, si si-a numit neamurile in functii la sucursala , bani putini la ortaci in perioadele de virf , primele mari ce le-a luat el …….si pe ce merit? Habar nu are de extractia sarii , lipsa produselor in lunile cu vanzari mari….etc…. bineinteles sustinut de fostul sindicat Potrocozan , sindicat fondat de verisoara primara a lui Torpenyi doamna Melinda Alexandru.
    Iar acum doriti sa-l puneti pe functie pe Nicolae Prundus ca doar bine se stie ca actualul sindicat este condus de cumnatul lui .
    Daca vreti un securist la conducere …..tot inainte fratilor…., dar sa nu uitati ca pe vremea lui Mihut s-au luat salarii dupa munca depusa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More