Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV. PSD-iștii dejeni după rezultatul obținut: ”Trebuie mai multă mobilizare”

0 73

Victor Ponta in vizita la Dej (62)

Klaus Iohannis a fost preferat de peste 40% dintre dejeni, în timp ce Ponta a obținut doar 33% dintre voturi. Acest rezultat i-a dezamăgit pe social-democrați, însă aceștia spun că se vor impune în turul II din 16 noiembrie.

Vă reamintim, la nivelul Dejului, candidatul ACL Klaus Iohannis a fost votat de 6537 dejeni (40,83%), în timp ce Victor Ponta a primit doar 5325 voturi (33,26%). Șurprinzător este faptul că, într-un municipiu considerat ”roșu”, Ponta s-a impus în doar 4 secții din totalul celor 26.

Someșeanul.ro a stat de vorbă cu principalii reprezentanți ai PSD Dej, deputatul Cornel Itu, primarul Morar Costan și consilierul județean Vasile Sălătioan, și vă prezintă în exclusivitate declarațiile acestora.

”Am pierdut pe Dej și nu sunt încântat, dar cred că prin eforturile și alianțele care le vom face în următoarele două săptămâni o să învingem ACL pe municipiul Dej și pe Colegiul 6 Dej. Cred că trebuie mai multă mobilizare, mai multă campanie în zonă. Dejul a fost în atenția premierului prin vizitele făcut și prin sprijinul dat municipiului Dej și cred că noi trebuie să facem o popularizare mai bună a tot ceea ce a făcut premierul și împreună vom avea rezultate mai bune”, a declarat pentru Someșeanul.ro deputatul Cornel Itu, președintele PSD Dej.

”Doresc să mulțumesc dejenilor pentru participarea la vot, aproximativ 50% dintre cei înscriși pe listele electorale au participat la vot. Candidatul ACL a fost clasat pe primul loc în toate zonele urbane din județul Cluj și în aproape toate zonele urbane din Transilvania. Este un val al ACL-ului în acest moment, ACL-ul la nivel de Transilvania, candidatul lor fiind din Transilvania și probabil aceasta este explicația, a câștigat în aceste zone indiferent de ce primar conduce urbea respectivă. E un vot politic, nu se poate compara cu votul de la alegerile locale. S-a încheiat primul tur, competiția continuă. În calitatea mea de primar, l-am susținut și îl voi susține în continuare pe Victor Ponta pentru că el a susținut marile proiecte ale Dejului. Este persoana publică care, de la revoluție și până acum, a ajutat cel mai mult Dejul. Dacă nu aveam ajutorul lui ne trebuiau 20 de ani din bugetul de investiții ca să facem aceste lucrări investiționale la Dej (reabilitare 23 străzi – 17 milioane euro, CNAMD – 4,5 milioane euro, extindere apă și canal 26 străzi – 7 milioane euro, etc.). Sincer, eu cred că pe acest considerent trebuie să sprijinim candidatul Ponta pentru ceea ce a făcut el pentru Dej”, a spus primarul Morar Costan pentru Someșeanul.ro.

”A fost un rezultat care nu ne mulțumește, este o victorie a contracandidaților. Cu toate acestea, este o victorie de etapă, suntem încă în calificări, marea finală nu s-a jucat. Am încredere că electoratul ne va susține în continuare și până la urmă vom ieși învingători, atât la nivelul Colegiului 6 Dej, cât și la nivel național. Referitor la rezultatul obținut aseară pe Dej, probabil a fost o lipsă de comunicare între partid și electorat, o problemă care se poate corecta și care sper că ne va aduce victoria finală”, a zis și Vasile Sălătioan.

Subiecte pe aceeași temă: 

ACL s-a impus la Dej. Klaus Iohannis a fost preferat de peste 40% dintre dejeni FOTO/VIDEO

Iohannis l-a bătut pe Ponta în Colegiul 6 Dej. Vezi scorurile pe comune

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More