Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Scandal în toiul serii la Dej. Constructorii de drumuri, acuzați de distrugere și încălcarea proprietății – VIDEO

0 63

someseanul-scandal-strada-liviu-rebreanu -politia

Două femei din Dej, mamă și fiică, spun că au ajuns la capătul răbdării joi seara, după ce muncitorii care lucrează la construirea drumului din dreptul proprietății lor le-au blocat accesul pe proprietate și le-au distrus gardul.

Incidentul s-a petrecut în zona lucrărilor de reabilitare drumuri de pe strada Liviu Rebreanu din Dej. Cele două femei s-au deplasat joi seara la proprietatea lor de pe respectiva stradă, unde au o casă în construcție, însă s-au trezit în imposibilitatea de a intra pe proprietate.

Porțile de acces pe proprietate și gardul care o înconjoară, dacă odinioară erau la nivelul străzii, acum le-au găsit îngropate în materiale de construcții și moloz. Mai mult, proprietara spune că cei care s-au ocupat de reabilitarea străzii, în speță muncitorii, au extins mai mult decât trebuia bordura, astfel încât aceasta a pătruns pe terenul ei.

Cele două dejence spun că au venit joi seara să dea de mâncare la câinii care le păzesc terenul, însă n-au putut să intre pe poartă, fiind nevoite să apeleze la un vecin, care le-a dat o scară. Cu ajutorul acesteia, femeile au escaladat gardul. Mai mult, proprietara terenului respectiv a declarat că din cauza lucrărilor ”de mântuială” făcute și a faptului că muncitorii au depozitat în dreptul porții sale deșeuri din construcții, aceasta s-a dezechilibrat și a căzut pe mormanele de moloz.

Fiica acesteia a încercat să stea de vorbă de mai multe ori cu primarul Costan Morar pe parcursul zilei pentru a-i sesiza situația și l-a sunat pe telefonul mobil chiar și de față cu presa, însă edilul nu a răspuns.

Ulterior, tânăra a sunat și la poliție pentru a face plângere penală. Două echipaje de poliție, unul de la Poliția Locală și altul de la Poliția Municipiului Dej, s-au deplasat la fața locului pentru a lua la cunoștință cele sesizate de cele două femei. Oamenii legii le-au transmis celor două femei să se deplaseze la secția de poliție și să depună plângere penală pentru ca cercetările să continue în acest caz.

Dejencele susțin că muncitorii le-au dărâmat gardul și-i acuză de distrugere, dar și de încălcarea proprietății, după ce aceștia ar fi pătruns fără drept pe terenul lor, prin escaladarea gardului, și au proptit un țăruș de lemn în gard, pentru ca acesta să nu se dărâme.

Situația nu este una singulară, spun cele două femei, în privința lucrărilor efectuate de firma de construcții în acea zonă. Acestea susțin că și vecinii lor s-au plâns de lucrările efectuate până acum, de faptul că muncitorii și firma constructoare și-au bătut joc efectiv de proiectul de reabilitare a străzii și că nivelul străzii s-a înălțat cu aproximativ 1,20 metri față de nivelul inițial, făcând astfel dificil sau chiar imposibil accesul pe proprietățile private.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More