Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Trei candidați PNL înscriși în cursă pentru fotoliul de primar al Dejului

0 635

Muresan Minzat Gavrea PNL Dej

Miercuri, 15 iulie, a fost pentru liberalii clujeni termenul limită până la care și-au putut depune intențiile de candidaturi la alegerile locale de anul viitor. La Dej, pentru fotoliul de primar s-au depus trei intenții de candidaturi.

Astfel, viceprimarul Aurelian Mureșan, și copreședinții PNL Dej Marius Mînzat și Dan Gavrea, sunt cele trei nume care s-au înscris în competiția internă a liberalilor pentru alegerile locale din 2016, pentru funcția de primar al municipiului Dej.

În această primă etapă s-au depus intențiile de candidaturi pentru funcțiile de consilieri județeni și primari, în localitățile unde nu există primari PNL, urmând ca din luna noiembrie să-și depună intențiile de candidatură și primarii PNL care sunt deja în funcție în localitățile din județul Cluj.

Potrivit surselor Someșeanul.ro, de la Dej s-au depus cinci candidaturi pentru funcțiile de consilieri locali și județeni. Astfel, Marius Mînzat și Dan Gavrea au intrat în cursă atât pentru funcția de primar, cât și pentru cele de consilier local și județean. Tot pentru consilieri locali și județeni PNL și-au mai anunțat intenția de a candida Violeta Mureșan și Viorel Federiga, în timp ce Sorin Mailat și-a anunțat intenția de a candida pentru un post de consilier județean.

După această etapă, în calendarul pregătirilor alegerilor locale de anul viitor, timp de aproximativ 5 luni de zile va avea loc un proces de selecție și sondare a opiniei publice. Este vorba despre o competiție internă în sânul PNL, în urma căreia, până în toamna acestui an, în funcție de rezultatelor sondajelor de opinie realizate la nivelul localităților, se va definitiva lista de candidați atât pentru primării, cât și pentru consiliile locale.

Potrivit surselor Someșeanul.ro, în ceea ce privește intențiile de vot la nivelul municipiului Dej, favorit pentru candidatura la fotoliul de primar este Aurelian Mureșan, actualul viceprimar.

Surprize la nivel județean

În ceea ce privește intențiile de candidaturi la nivel județean, în ultimele zile au circulat diverse zvonuri, unele chiar surprinzătoare în ceea ce privește posibilii candidați.

Conform acestora, primarul Clujului, Emil Boc, nu și-ar fi depus candidatura pentru un nou mandat. Lucrurile se pot schimba însă, având în vedere că azi va avea loc la Cluj-Napoca o ședință lărgită a celor de la PNL, în cadrul căreia mai pot apărea surprize.

O altă surpriză este faptul că primarul comunei Florești, Horia Șulea, și-a depus candidatura pentru un post de consilier județean, ceea ce ar însemna că nu mai ia în calcul un nou mandat la conducerea Floreștiului.

Însă, potrivit calendarului PNL Cluj, în această primă etapă și-au anunțat intențiile de candidatură pentru funcția de primar doar liberalii din localitățile unde nu există primari PNL, astfel că până în toamna acestui an, atât Emil Boc, cât și Horia Șulea își pot anunța candidatura pentru un nou mandat de primar, având în vedere că în toamnă începe a doua etapă a calendarului PNL Cluj de anunțare a candidaturilor.

Pe de altă parte, nu este nicio surpriză faptul că Mihai Seplecan își dorește fotoliul de președinte al Consiliului Județean Cluj. Actualul președinte al CJ Cluj, Seplecan, este singurul candidat din vechiul PNL Cluj care și-a depus intenția de a candida pentru această funcție.

Dar, după cum spuneam, lista finală a intențiilor de candidaturi va fi definitivată abia azi, în urma unei ședințe comune a PNL Cluj, la care vor participa atât vechii liberali cât și vechii pedeliști.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More