Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

EXCLUSIV: Victima unui accident rutier din Dej suspectează mușamalizarea cazului. Lămuririle vin însă de la Spital și Poliție – VIDEO

0 68

O femeie în vârstă de 64 de ani din Viile Dejului a suferit un accident de circulație în Dej, fiind lovită, în calitate de pieton, de o mașină pe strada Mărășești, în timp ce traversa neregulamentar.

Accidentul de circulație s-a petrecut joi, 15 octombrie, în jurul orei 19:30, pe strada Mărășești din Dej. Femeia se afla împreună cu nepotul acesteia, elev în clasa a V-a, în centrul orașului, moment în care a fost surprinsă și accidentată de o mașină.

Băiețelul a apucat să traverseze și a scăpat, însă femeia a fost lovită în plin și trântită la pământ.

Aceasta ne povestește (în materialul video de mai sus) toată întâmplarea. Spune că după producerea accidentului a fost preluată cu mașina poliției și transportată la spitalul din Dej, unde a fost dată pe mâna medicilor care au tratat-o și apoi au internat-o pentru a o ține sub observație cel puțin o noapte.

Dejeanca mai spune că în toată această perioadă a întrebat cadrele medicale aspecte referitoare la accident, cine a lovit-o, care este numele șoferului sau al agentului de poliție care a transportat-o la spital, iar cum nu a primit aceste informații din partea medicilor și asistentelor i s-a trezit suspiciunea că acest caz va fi unul mușamalizat și conducătorul auto va ieși ”basma curată”.

Asta, deși, tot ea recunoaște că a fost vinovată de producerea accidentului, pentru că a traversat prin loc nepermis.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, cazul a fost înregistrat ca fiind un accident rutier, cu victima pieton, care a suferit mai multe leziuni în urma accidentului. Având în vedere că rănile suferite nu aveau nevoie de intervenții medicale avansate, victimei i-a fost recomandată externarea. Asta deoarece, potrivit noilor reglementări, persoanele vinovate de producerea accidentelor de circulație suportă costul intervențiilor medicale și cheltuielile cu spitalizarea, iar femeia nu necesita mai multe zile de internare pentru vindecare, putând urma un tratament și la domiciliu.

De cealaltă parte, femeia din Viile Dejului spune că a fost tratată cu ostilitate de către personalul medical, că nu a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie și că a fost forțată să plece acasă din spital din cauza tratamentului ”urât” din partea medicilor și asistentelor. De altfel, la dosarul acesteia există o solicitare de externare pe propria răspundere semnată chiar de către pacientă, vineri 16 octombrie.

În replică la cele afirmate de femeie, conducerea spitalului spune că nici nu se pune problema de o încercare de mușamalizare a cazului, că nu este treaba cadrelor medicale să ofere informații pacienților referitoare la ancheta accidentelor de circulație în care a fost implicați, treaba medicilor fiind să trateze.

Mergând pe firul anchetei, am luat legătura cu Florin Moldovan, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej, care ne-a oferit informații lămuritoare suplimentare. Accidentul de circulație a fost înregistrat ca unul cu victimă, în evidențele poliției fiind consemnat că s-a petrecut la ora 19:45 pe strada Mărășești din Dej în seara zilei de 15 octombrie. Tot în dosarul cazului este consemnat faptul că atât șoferul cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest care indicase că nu consumaseră alcool.

Mai mult, având în vedere că victima nu prezenta răni sângerânde sau alte probleme de sănătate care să necesite intervenția medicală urgentă, agentul de poliție prezent la fața locului a transportat-o pe victimă la spital pentru investigații medicale amănunțite cu autospeciala de poliție.

Florin Moldovan, șeful Biroului Rutier, mai spune că în acest caz s-a deschis pe numele șoferului, un tânăr din Dej, dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, și că în urma anchetei, aflată în plină desfășurare, se va stabili cine a fost vinovat de producerea accidentului, asta deși la dosar se află consemnat faptul că victima traversase strada neregulamentar, așa cum chiar ea recunoaște.

Referitor la aspectele semnalate de femeia din Viile Dejului, că nu a fost ”întrebată de sănătate” și că nu i s-a cerut o declarație din partea polițiștilor cu referire la accident, sau că la trei zile de la accident aceasta nu a fost informată cine a fost șoferul care a lovit-o, polițiștii spun că în zilele următoare se vor deplasa la domiciliul acesteia pentru a lămuri toate aspectele legate de acest caz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More