Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Exercițiu al ISU Sălaj la Retail Park Zalău

0 572

Marți dimineața, I.S.U. “Porolissum” Sălaj a organizat și desfășurat un exercițiu în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție în care s-a simulat izbucnirea producerii unui incendiu la o serie de construcții publice civile cu funcțiuni mixte pentru comerț și alimentație publică din cadrul unui operator economic (Retail Park Zalău) situat pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău.

În cadrul acestui exercițiu a fost verificată atât capacitatea de răspuns a structurilor inspectoratului pentru gestionarea unui eveniment major urmărindu-se totodată și rolul componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență, cât și conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui incendiu de amploare.

Forțele participante la această activitate au fost următoarele: echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Zalău, Secțiilor de pompieri Șimleu Silvaniei și Jibou, grupa operativă a unității, voluntari ISU, cadre ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi, personal din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, personalul din cadrul operatorului economic.

La finalul exercițiului, a mai fost evaluat atât modul de intervenție integrat al forțelor profesioniste cât și modul de acțiune și comportare al personalului operatorului în cazul producerii unei situații de urgență reale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More