Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Exercițiu de amploare al echipajelor de intervenție la Dej. S-a simulat un incendiu la restaurantul unei benzinării FOTO/VIDEO

0 45

Mai multe echipaje de pompieri, SMURD și poliție au luat parte joi la amiază la un exercițiu care viza intervenția la un incendiu sesizat la bucătăria restaurantului R&R din cadrul benzinăriei cu aceeași denumire, de pe strada Bistriței din Dej.

În jurul orei 12:30, la numărul unic de urgență 112 a fost anunțată producerea unui incendiu la bucătăria restaurantului, fiind anunțată și o victimă intoxicată în urma evenimentului.

La doar câteva minute de la primirea apelului, la benzinăria de pe strada Bistriței și-au făcut apariția și salvatorii. În timp ce un echipaj de pompieri a lichidat ”incendiul”, alți pompieri au pătruns în restaurantul cu pricina de unde au extras în condiții de maximă siguranță victima, aceasta fiind predată pe mâna paramedicilor SMURD. Aceștia au evaluat starea de sănătate a victimei, au acordat primul ajutor și îngrijirile medicale necesare, victima fiind apoi transportată la autosanitara SMURD.

A fost un exercițiu care să ajute atât pompierii și paramedicii să-și evalueze procedurile și timpii de intervenție într-un caz real, cât și o lecție pentru conducerea și angajații societății care administrează restaurantul și benzinăria, pentru a ști cum să procedeze în cazul în care se întâmplă asemenea tragedii.

Întreaga desfășurare de forțe a fost atent supravegheată de Ovidiu Rad, comandantul Detașamentului de Pompieri Dej, care, la final, s-a declarat extrem de mulțumit de felul cum au acționat echipele de intervenție și salvare.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1003344906394943.1073742058.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More