Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Exercițiu pentru descarcerare și salvare, mâine la Arieșeni

0 65

pompieri-smurd-paramedici-ranit

Mâine, începând cu ora 1100, forţe şi mijloace din cadrul ISU Cluj vor participa la un exerciţiu complex pentru descarcerare, acordare asistenţă medicală şi salvare, în urma unui accident rutier soldat cu un număr ridicat de victime, ce va avea loc în apropiere de centrul localităţii Arieşeni, judeţul Alba.

Exerciţiul face parte din programa de pregătire a „Emergency Medicine Summer School”, eveniment organizat de către Societatea Studenţească de Chirurgie din România filiala Cluj (SSCR Cluj), Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al judeţului Cluj.

În exerciţiu vor fi implicate echipaje de descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă ale ISU Cluj şi UPU-SMURD Cluj, cât şi forţe şi mijloace din cadul Unităţii Speciale de Aviaţie a M.A.I. din Cluj-Napoca.

Tabăra de pregătire întruneşte un număr de 32 de participanţi, studenţi medicinişti, este la cea de-a treia ediţie şi urmăreşte să îmbogățească participanților la această activitate atât cunoștințele teoretice, cât mai ales pe cele practice, în ceea ce priveşte managementul unui pacient care are nevoie de tratament medical de urgenţă sau a pacienților politraumatizați, în prespital şi spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More