Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Exercițiu tactic desfășurat de pompieri la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița

0 179

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ISU „Bistriţa” continuă seria exerciţiilor la unitățile de învățământ din zona de competență, vineri desfășurând un exercițiu de amploare, cu participarea a peste 920 de copii şi cadre didactice la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița.

După ce s-a dat alarma, concomitent cu evacuarea elevilor, profesorii au cerut, prin numărul unic de urgenţă 112, ajutorul salvatorilor de la Detașamentul de Pompieri Bistriţa.

Scenariul a prevăzut faptul că în urma evacuării, trei persoane au rămas în incapacitatea de a ieşi dintr-o clasă, situaţă la etajul II al clădirii cuprinse de incendiu.

”Extrem de important pentru noi a fost să urmărim modul în care elevii şi profesorii se evacuează din clădirea afectată, în locul stabilit pentru evacuările în situaţii de urgenţă (terenul de sport al şcolii). Acest lucru a fost realizat în mai puţin de patru minute!”, se arată în comunicatul ISU Bistrița.

Pentru gestionarea situaţiei tactice date, au fost alocate următoarele resurse: cinci echipaje de intervenţie, cu autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime, două maşini de stingere a incendiilor, o autospecială de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD, sprijiniţi de o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

”După finalizarea exerciţiului, elevilor şi profesorilor şcolii li s-a explicat ce s-a întâmplat, ce am urmărit şi ce aşteptări avem de la ei, iar acţiunea a primit un feedback pozitiv”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More