Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Experimente pe cadavrul educației. Ecaterina Andronescu vrea teste grilă la examene

0 1.447

Educația româneasca este pândită de noi schimbări. Reformatoarea Ecaterina Andronescu declară război contestațiilor la examene.

Ecaterina Andronescu vrea noi schimbări în educație. Ea susține că trebuie introduse testele grilă atât la Evaluarea Națională cât și la examenul de Bacalaureat. Motivația doamnei ministru este la fel de lipsită de soliditate precum toate reformele educaționale din 89 încoace. Stimabila ministresă afirmă că există un număr prea mare de contestații, iar introducerea de itemi obiectivi va rezolva această problemă.

Doamna Andronescu își bazează de altfel spusele pe experiența sa de rector al Politehnicii unde de foarte mult timp se aplică acest tip de examen. Se pare că, prin această comparație exagerată, doamna ministru nu știe că între învățământul universitar și cel preuniversitar există o monstruoasă prăpastie. Nu mai are rost să amintim că ambele etaje ale învățământului sunt aproape disfuncționale.

„Fac comparație, noi la Politehnică, de foarte mulți ani de zile, după 89, lucrările scrise sunt pe itemi obiectivi. Lucrarea este corectată în fața elevului și a unui martor, el știe cu ce notă pleacă. Nu mai avem atât de multe contestații, atât de multe contestații din care destul de multe au primit modificarea notelor, deci au primit rezolvări. Cu itemi obiectivi nu mai ajungem în acele situații și va trebui să mergem în această direcție”, a afirmat ministrul, citat de cei de la Digi24.

Sperăm că șirul de reforme se va opri cândva și învățământul românesc va intra pe un făgaș normal. Până atunci stăm și privim neputincioși cum bisturiul unei politici incompetente taie experimental în cadavrul educației românești.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More