Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Explicațiile Primăriei Dej pentru situaţia investiţiilor în infrastructură în Viile Dejului

3 102

Primăria municipiului Dej a transmis pe adresa redacției Someșeanul.ro un comunicat, ca răspuns la articolul publicat ieri pe site cu referire la revolta dejenilor din cartierul Viile Dejului față de situația lucrărilor de canalizare din zonă.

”Referitor la situaţia din Viile Dejului, în urma vizitei efectuate în teren în cursul zilei de astăzi, vă informăm ca în ambele situaţii prezentate, există acces la proprietăţi, chiar dacă în zona intrărilor se fac intervenţii de ridicare a căminelor, la fel cum se întâmplă în această perioadă în Viile Dejului şi Şomcutul Mic .

De asemenea pentru o informare cât mai exactă asupra lucrărilor vă comunicăm că lucrarea din cartierul Viile Dejului este una complexă, se face în cadrul a două proiecte şi vizează atât modernizarea străzii cât şi introducerea reţelelor de apă şi canalizare.
Ambele proiecte trebuiau să meargă în paralel pentru a fi finalizate în aceeaşi perioadă, însă nu s-a întâmplat aşa.

Dacă în cazul modernizării străzii lucrările au fost realizate în proporţie de 99% în luna decembrie, făcându-se eforturi pentru încadrarea în termene, din păcate nu acelaşi lucru s-a întâmplat la lucrările de alimentare cu apă şi canalizare executate de firma TIM, care deşi a câştigat licitaţia organizată de Compania de Apă Someş, nu a avut capacitate financiară şi nici muncitori pentru a face lucrările. În aceste condiţii, intervenţiile la alimentare cu apă şi canalizare au rămas în urmă şi am făcut eforturi deosebite pentru a recupera timpul pierdut şi pentru a se putea poza în subteran reţelele, urmând ca în acest an să fie continuate lucrările.

Acum suntem în situaţia în care trebuie realizate lucrările neexecutate, ridicarea căminelor la cota drumului, lucrări care se execută prin tăierea asfaltului şi vor fi urmate de asfaltarea zonei de intervenţie, pe cheltuiala constructorului, S.C. TIM S.A.

Ştiu care este situaţia în Viile Dejului şi nemulţumirile oamenilor însă implementarea proiectelor nu are nici o legătură cu alegerile şi nici cu nepăsarea, am făcut zeci de vizite în teren la lucrări, am vorbit cu executanţii, cu oamenii, tocmai pentru că ştiam că investiţia nu este una uşoară şi are timp de realizare foarte scurt, în condiţiile în care vorbim de zeci de kilometri de drum asfaltat, pozare de reţele de apă şi canalizare şi sute de accese la proprietăţi, toate executate pe fonduri europene nerambursabile.

Pe parcursul lucrărilor s-au urmat procedurile necesare, s-au luat probe de asfalt, s-a verificat prin carote calitatea şi grosimea materialelor care s-au folosit la modernizarea străzii şi tot ce nu a fost făcut conform cerinţelor va trebui refăcut de constructor până la recepţia lucrărilor, în luna iunie, când va trebui finalizată şi reţeaua de apă şi canalizare.

Informez cetăţenii că drumul din Viile Dejului la fel ca toate străzile care au fost modernizate în cadrul proiectului european, are o garanţie de 5 ani, de la data recepţiei la terminarea lucrărilor care se va realiza în luna iunie 2016, timp în care orice defecţiune apărută va fi remediată de constructor, pe cheltuiala sa.

Într-adevăr a fost un disconfort pentru locuitorii din zonă şi în toate cazurile în care oamenii au venit la primărie sau m-au abordat pe teren, am mers să văd exact care este situaţia. Unele probleme au fost mai uşor de rezolvat, altele însă cu mult mai complexe au nevoie de timp mai mult de realizare. Sigur mai sunt lucruri care mai trebuie realizate, mai trebuie făcute corelări, toate însă vor fi rezolvate şi voi supraveghea în continuare lucrările, la fel ca până acum.

Simt însă o neîmpăcare că unii oameni sunt nemulţumiţi, dar încerc atât cât este posibil să le fie remediate problemele semnalate.
Această investiţie făcută cu atâtea eforturi, din fonduri europene, la care noi comunitatea am contribuit cu doar 2%, este una de mare amploare în care m-am implicat de la prima etapă şi o voi face în continuare pentru a fi implementată aşa cum trebuie, până la final.

Este un proiect pentru toţi dejenii cu modernizare de străzi, reţele de apă şi canalizare în zone unde, astfel de lucrări nu au fost niciodată făcute.

Este o investiţie care nu acum a început şi la fel ca toate celelalte lucrări în toate domeniile din municipiu, indiferent că este sau nu an electoral, reprezintă responsabilităţile mele şi le voi continua”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Cecilia spune

  D-le Primar, va rog nu mai dezinformati prin comunicatel;e de presa! Ati spus ca in toate cazurile in care oamenii v-au abordat pe teren ati mers sa vedeti care este exact situatia? Sa-i creasca nasul celui care ….? V-am sunat si v-am spus ce nu este in regula pe strada Trandafirilor si cu toate ca ati promis ca veniti, nu v-ati deranjat! E adevarat , dvs. sunteti Primarul Dejului. Eu cine sunt?… Va spun eu cine sunt. Sunt o persoana care plateste toate impozitele si toate taxele pe care dvs. le stabiliti ca edil. Stabiliti ,in sarcina mea si a celor pe care-i desconsiderati in egala masura prin nepasarea dvs. , obligatii pe care noi le indeplinim fara intarziere. Dvs. de ce nu va faceti datoria asa cum ne-o facem si noi fata de acest oras? Spuneti ca din bugetul local s-au alocat numai 2% pentru aceste proiecte cu asfaltarea , apa si canalizarea. Eu spun ca si pentru acel 2% la care si eu am contribuit vreau sa ne dati explicatii. Vreau sa va pese de noi si pentru acel 2% si pentru 98% -pentru ca acei 98% nu sunt banii dvs. personali, sunt bani europeni castigati pentru toti dejenii. Si pentru felul in care ii administrati pe cei 98% trebuie sa fiti la fel de responsabil, d-le Primar! Pe cale de consecinta, nu mai dezinformati spunand ca la toate sesizarile v-ati prezentat la fata locului si ati dispus masuri de remediere pentru ca pe mine m-ati mintit! Eu v-am sesizat ce nu s-a facut pe strada mea si NU ATI FACUT NIMIC!

 2. americanu spune

  asta e articolul meu preferat. nici macar nu l-am citit pentru ca stiu vrajeala cu tim care nu respecta nimic. in ciuda faptului ca au gherlit peste tot, au in continuare acces la marile proiecte edilitare marca costi. va spun eu adevarul, totul face parte din manevrele politice menite sa-l destabilizeze pe costi in vederea unui mare esec la viitoarele alegeri.
  😉 😉 😉

 3. americanu spune

  daca cineva e curios sa ma intrebe aici si spun tot! torn tot, tot torn

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More