Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Explozie de cazuri COVID-19 în zona Dej. Ce măsuri iau autoritățile

0 1.319

Din cauza creșterii explozive a numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în ultimele zile în zona municipiului Dej, autoritățile locale transmit că vor intensifica acțiunile de verificare a măsurilor pentru limitarea răspândirii infectărilor.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a hotărât astăzi, 02.10.2020, în cadrul unei ședințe convocate la Dej, luarea unor măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 la nivelul Municipiului Dej, în contextul creșterii ratei de infectare la 1,5 cazuri/1000 de locuitori.

S-au adoptat măsuri imediate de intensificare a acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19), și anume:

  1. Respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor în mijloacele de transport în comun.
  2. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în stațiile de autobuz.
  3. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în zonele de piață și alte spații aglomerate.
  4. Respectarea măsurilor de distanțare și dezinfecție la nivelul restaurantelor, barurilor, cafenelelor.
  5. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în spațiile publice închise.
  6. Respectarea măsurilor de distanțare în  parcuri și alte spații publice deschise.
  7. Respectarea tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19 de către persoanele fizice și juridice.

Poliția Națională și Poliția Locală vor interveni la nivelul municipiului în vederea respectării măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, precum și a   tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să fie responsabili și să aplice toate măsurile de protecție necesare, inclusiv purtarea măștii de protecție în zonele/spațiile publice deschise, pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Evoluția epidemiologică la nivelul municipiului va fi evaluată constant, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, vor fi luate imediat ce situația o va impune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More