Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Explozie într-un bloc din Bistrița. Tânărul căruia i-a explodat apartamentul a murit

0 51

Andrei Condrade, tânărul de 24 de ani al cărui apartament a explodat săptămâna trecută, provocând pagube uriașe și nouă persoane rănite, a decedat în această dimineață la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din București.

Acesta a fost transportat la spitalul din Capitală chiar în noaptea exploziei, după ce medicii de la Bistrița au constatat că suferise arsuri majore pe aproape 80% din suprafața corpului. Tânărul a stat în comă indusă pentru cinci zile, iar în această dimineață și-a dat ultima suflare.

Potrivit medicului Andrei Mircea Carantino, în grija căruia se afla tânărul, Andrei a decedat luni dimineaţa în urma unor complicaţii. Medicii bucureşteni erau rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire încă de săptămâna trecută, informează Adevărul.ro.

În noaptea exploziei, la Unitatea de Primire Urgenţe  a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduse, în data de 19.10.2016, începând cu ora 1, un număr de 9 persoane, victime ale accidentului. ”Toţi pacienţii au fost examinaţi, investigaţi şi evaluaţi complex. În funcţie de gravitatea cazului, s-a decis atitudinea terapeutică, astfel că un bărbat a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, o femeie a fost internată în secţia Chirurgie şi un alt  bărbat a fost internat în secţia Medicină Internă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

 Dintre ceilalți opt pacienți, doar o tânără de 18 ani a mai rămas internată în spital la Bistrița cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Arsură gr.II ambe mâini, internată în secţia Chirurgie Bistriţa.

Un bărbat de 48 de ani (cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Intoxicaţie cu monoxid de carbon), un altul de 30 de ani, (cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Traumatism cranio-cerebral acut. Contuzie de coloană cervicală. Contuzie toraco-abdominală), o femeie de 24 ani (cu diagnosticul: Traumatism cranio-cerebral acut. Amnezie retrogradă) și un sugar de 9 luni, (cu diagnosticul: Contuzie frontală. Escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară), dar și o femeie de 57 de ani, un bărbat de 31 și un adolescent de 18 ani au fost externați din spital.

Explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze, iar peste 60 de apartamente au fost avariate. Explozia s-a produs într-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din municipiu, mai multe echipaje ale pompierilor şi de salvare deplasându-se la imobilul respectiv, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, maiorul Ioan Budurlean. Alte două blocuri învecinate au fost evacuate în urma deflagraţiei deosebit de puternice. Explozia a afectat 40 de apartamente din blocul în care s-a petrecut explozia şi alte 20-25 din blocul de alături.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More