Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Explozie la o fabrică de pâine din Brașov. S-au anunțat mai multe victime

0 62

O puternică explozie s-a produs la o fabrică din pâine din Brașov joi seara. Un bărbat a murit, alte cinci persoane au fost rănite, dintre care trei în stare gravă.

Patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și șapte echipaje SMURD au fost trimise la fața locului.

S-au anunțat până în acest moment trei persoane rănite, dintre angajații fabricii.

În urma exploziei, care s-a auzit de la câțiva kilometri distanță, mai multe bucăți de cărămidă și construcție au fost proiectate la mare distanță de fabrică.

ACTUALIZARE 1

Explozia s-a produs la fabrica Velpitar de pe strada Avram Iancu din Brașov. Potrivit martorilor, un fum gros înconjoară toată zona.

„S-a produs o explozie urmată de incendiu. Deocamdată nu se știe numărul persoanelor care ar fi în interior, am deplasat mai multe autospeciale cu apă și spumă. Deocamdată arde la etajul 2, încercăm să localizăm pentru a nu se extinde. Nu știm informații despre răniți acum, vom reveni cu detalii, Ciprian Sfreja, ISU Brasov

Raed Arafat a anunțat ca e COD ROȘU la Brașov. Mai multe echipaje ISU Brașov şi ambulanţe au fost trimise la fața locului. Oamenii au primit îngrijiri la faţa locului şi urmează să fie trimişi la spital. Un corp al clădirii, în care se aflau cuptorul şi laboratorul fabricii, s-a prăbuşit.

ACTUALIZARE 2

Imaginile cu explozia produsă la fabrica Velpitar din Brașov au fost surprinse de camerele televiziunilor care transmiteau în direct de pe stadionul Tineretului din Brașov un meci de fotbal între FC Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea.

”Se intervine în acest moment în incinta fabricii de pâine. Să sperăm că nu vor fi și victime. Nu știm cauzele.
Este în vecinătatea stadionului de fotbal, sunt blocuri în zonă, e și o autogară, și blocuri de locuințe, dar sper să nu avem probleme”
, spune primarul Brașovului.

ACTUALIZARE 3

Sunt cel putin 7 răniți în urma exploziei. Nu se știe câți oameni sunt încă în interior, transmite Raed Arafat.

Potrivit unor informații, cel puțin 10 persoane sunt prinse sub dărâmături, în timp ce fabrica este în flăcări.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „10 persoane sunt prinse sub dărîmturi. A fost o explozie serioasă, situaţia este foarte gravă. Pompierii încă lucrează, s-a activat centrul de comandă de la Minister. Avem trei elicoptere pregătite pentru a prelua răniţii, două la Bucureşti, unul la Mureş. Planul roşu de intervenţie în forţă a fost activat. În mod normal ar trebui ca gazele să fi fost deja oprite. La Braşov există o secţie de Chirurgie Plastică şi se poate ocupa de arşi dacă este cazul”.

Raed Arafat: „5 răniți in spital, 4 cu arsuri de 10%, unul cu arsuri de 40%, echipele pompierilor lucrează la fața locului. Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1. La nivelul Brașovului a fost declanșat planul roșu și ridicat nivelul de intervenție la maximum. Au fost alertată forțe din județul Covasna, din județul Prahova și se pregătesc și din Mureș și se vor deplasa dacă numărul victimelor va crește. Au fost pregătite 3 elicoptere. Dacă va fi nevoie, vor fi trimise pentru a fi transportați pacienți în alte spitale.”

ACTUALIZARE 4:

„În prima fază, deflagrația a avut loc, se pare, în zona de moară. Ulterior a fost un incendiu stins în scurt timp. Din informațiile prezentate de către membrii fabricii ar fi fost 10 persoane în total în cladire. 5 persoane sunt la spital, 1 persoană la care se încearcă descarcerarea. Incendiul este stins. Celelalte persoane nu au fost afectate. Se verifică însă dacă informația e corectă. Suflul este deosebite de puternic, resturi ajungând inclusiv la o distanță importantă”, a spus Sorin Susanu, comisar-sef ANPC.

ACTUALIZARE 5:

Potrivit șefului ISU Brașov, din cele 11 persoane recuperate de către pompieri de la locul exploziei, 5 sunt în afara oricărui pericol, iar alte cinci persoane sunt internate la Unitatea de Primiri Urgențe, două fiind în stare mai gravă.

O altă persoană este blocată într-un buncăr de aproximativ 15 metri adâncime, spun pompierii, care declară că persoana este bine, cooperează și comunică în prezent cu salvatorii, urmând a fi scoasă la suprafață.

reprezentanții ISU Brașov spun că deocamdată nu se cunosc cauzele producerii exploziei și a incendiului care a urmat, aceste aspecte urmând a fi stabilite după cercetarea care a început deja la fața locului.

ACTUALIZARE 6:

Şase persoane au fost rănite. Dintre acestea, trei au arsuri ale căilor aeriene şi sunt internate la Secţia de chirurgie Plastică, iar două sunt intubate  cu arsuri ale căilor aeriene la Terapie Intensivă (ATI). Cea de a şasea persoană, la care s-a intervenit cu cordeline pentru a fi scoasă din buncăr, a suferit politraumatisme, arsusi şi a fost intubată. Aceasta era căzută la aproximativ 15 metri şi era prins sub un planşeu. Şi un angajata al ISU s-a rănit, tăindu-se uşor la un deget, în timpul salvării ultimei victime.

Din nefericire, ultima persoană scoasă din buncărul adânc de 15 metri, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a decedat din cauza rănilor grave suferite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More