Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989” la Muzeul Municipal Dej

0 180

O nouă expoziție urmează a fi deschisă la Muzeul Municipal Dej – „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”.

Primăria Municipiului Dej și Muzeul Municipal Dej în colaborare cu Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca și Memorialul Gherla organizează expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 12 decembrie 2019, ora 13:00, în Sala de Conferințe a Muzeului Municipal Dej.

Evenimentul prezintă publicului iubitor de istorie aspecte ale epocii comuniste: școala, propaganda comunistă și activitatea de îndoctrinare a populației, represiunea comunistă, spațiul domestic și alimentația publică deficitară. Scopul acestei expoziții este acela de a aniversa 30 de ani de la căderea regimului comunist, dar și alcătuirea unei colecții de artefacte care să constituie baza unei viitoare expoziții permanente a muzeului.

Realizarea expoziției de la muzeu a fost posibilă datorită colaborării dejenilor care au donat/lăsat în custodie diferite obiecte care au fost produse sau folosite în perioada comunistă. Mulțumim pe această cale tuturor celor care au fost și sunt alături de activitățile muzeului și rămânem deschiși colaborării pentru viitoare proiecte.

Considerăm că expoziția va avea un impact puternic asupra elevilor și tinerilor născuți după 1989, care nu cunosc foarte multe despre regimul comunist deoarece multe obiecte din expoziție au dispărut din peisajul urban sau casnic. Pentru adulți este o întoarcere în timp cu 30 de ani la momentul Decembrie 1989, eveniment ce a reprezentat un punct culminant în istoria noastră contemporană, au transmis reprezentanții muzeului dejean.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până la data de 20 februarie 2020.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More